logo


Τη Δευτέρα 29 Μαρτίου και την Πέμπτη 1 Απριλίου θα συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής (ΕΠΖ) Δήμου Διονύσου, με κύριο θέμα τις κοπές και τα κλαδέματα δέντρων. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε τη σύσταση επιτροπής από δυο αιρετούς- τους Χ. Παπαβασιλείου από τη Διοίκηση και Μπ. Λαζαρίδη από τον «Εύπολι»- και έναν υπηρεσιακό παράγοντα, ώστε να εξεταστούν όλα τα αιτήματα πολιτών αναφορικά με κοπές ή κλαδέματα δέντρων, μετά από το καταστροφικό πέρασμα της “Μήδειας”, και να υπάρξει σχετική εισήγηση προς την ΕΠΖ.

Η επιτροπή αυτή, όπως έχει καταγράψει η Οδός Διονύσου, έφερε τα πρώτα 20 τουλάχιστον δέντρα, κυρίως από την Κοινότητα Διονύσου, στην ΕΠΖ την περασμένη Τρίτη (23/3), ενώ ήδη βρίσκεται στον Άγ. Στέφανο, με στόχο να ολοκληρώσει άμεσα τις αυτοψίες στις 7 Κοινότητες.

Στη συνεδρίαση της Δευτέρας 29/3, που δεν θα ασχοληθεί αποκλειστικά με τα δέντρα, θα συζητηθούν ήδη υποβληθέντα αιτήματα για κοπές δέντρων, και πάλι από την Κοινότητα Διονύσου, ενώ ο Πρόεδρος της ΕΠΖ και Αντιδήμαρχος Χωροταξικού Σχεδιασμού Γ. Φωτάκης στην πρόσκληση του αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προστεθούν και άλλα μέχρι τότε:

Ενημερώσεις- Ανακοινώσεις

ΘΕΜΑ 1ο: Εξέταση αιτημάτων για κλάδεμα και κοπή δέντρων» ( αρ.πρωτ. 9619/24-3-21)

ΘΕΜΑ 2ο: ΑΙΤΗΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΤΑΦΗΣ ΤΗΣ Σ.Ι. ΜΕ ΑΡ. ΠΡ. 5971/2-3-2021

ΘΕΜΑ 3ο: Εξέταση αιτήματος παράτασης εκταφής – Α. Θ.

ΘΕΜΑ 4ο: Εξέταση αιτήματος παράτασης εκταφής – Δ. Δ.

ΘΕΜΑ 5ο: Εξέταση αιτημάτων για κλάδεμα και κοπή δέντρων

Στη συνεδρίαση της Πρωταπριλιάς, τέλος, που και πάλι θα ασχοληθεί με αιτήματα για κοπές και κλαδέματα, εντύπωση προκαλεί η ενημέρωση γύρω από αιτήματα που αφορούν σε κοπές ή κλαδέματα δέντρων που βρίσκονται σε Κοινόχρηστους Χώρους του Δήμου, τα οποία, όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στην πρόσκληση, διαπιστώθηκε πως έχουν ήδη αντιμετωπισθεί: