logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η άποψη  της Δημοτικής Αρχής τόσο για τον πλουραλισμό στην ενημέρωση  των Δημοτών όσο και για τις δημοκρατικές διαδικασίες λειτουργίας της γενικά, εκφράστηκε, με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο, στο Δημ. Συμβούλιο της 16/03/2021. Καταψήφισε την πρόταση που κατατέθηκε με πρωτοβουλία μας και συνυπέγραψαν όλες οι παρατάξεις και η κ. Μ. Στυλιανού, για συζήτηση και λήψη  απόφασης, δημοσίευσης στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου (δηλαδή, τη σελίδα που πληρώνουν ΟΛΟΙ οι Δημότες), των θέσεων και προτάσεων του συνόλου των παρατάξεων που μετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο και εκφράζουν την πλειοψηφία των δημοτών με πρόσχημα ότι δεν είναι κάτι επείγον.

Με 17 ψήφους της ισχνής, πλέον, πλειοψηφίας της διοίκησης με τη στήριξη της παράταξης Τσεβά, του συμπλέοντος  κ. Ράικου και της Προέδρου, Σ. Κατσίγιαννη, που «επιστρατεύεται» κατά το δοκούν, έναντι 17 εκ των παρισταμένων των άλλων παρατάξεων, στέρησε τη δυνατότητα στους Δημότες άμεσα να διαμορφώνουν σφαιρική εικόνα για τα θέματα που αφορούν το Δήμο μας. Δυστυχώς, έτσι αντιλαμβάνεται η παρούσα Δημ. Αρχή  την «αντικειμενική πληροφόρηση».

Όπως φαίνεται, ούτε οι θλιβερές επιπτώσεις της «Μήδειας» στάθηκαν ικανές να ευαισθητοποιήσουν τη διοίκηση και τους εκλεγμένους Συμβούλους της, σε θέματα που αφορούν τη συγκρότηση και στήριξη δίκαιων αιτημάτων . Ούτε, ασφαλώς, μείωσαν την ατομική ασυδοσία και εντυπωσιολαγνεία του ιδίου του Δημάρχου, που χρησιμοποιεί την ιστοσελίδα του  Δήμου, αποκλειστικά, για αυτοπροβολή και προπαγάνδα. Είναι αδιανόητο να λειτουργεί η επικοινωνία του Δήμου με αρχές παλαιών δεκαετιών και να στερούνται οι περισσότερες παρατάξεις  τη δυνατότητα να εκφράσουν τις απόψεις τους. Είναι απαράδεκτο οι κάτοικοι του Διονύσου να εμπαίζονται με τέτοιο τρόπο…