logo


Την Τρίτη 23 Μαρτίου στις 9 το πρωί θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Διονύσου, με 9 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη. Διαδικαστικά τα περισσότερα είτε με αποδοχή δωρεών είτε με ανακήρυξη αναδόχων σε προμήθειες έργα του Δήμου, περιλαμβάνουν και ένα θέμα που αφορά στον… ΘΕΣΠΙ, το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου, το οποίο, όπως είναι γνωστό, καταργήθηκε επί Διοίκησης Ζαμάνη πριν από 4 χρόνια, το 2017.

Πιο συγκεκριμένα, οι εκμισθώτριες του πρώην Δημοτικού Γυμναστηρίου στον Άγ. Στέφανο με αγωγή τους ζητούν συνολικά κάτι λιγότερο από 20.000 ευρώ για οφειλόμενα μισθώματα, επισκευές φθορών, κοινόχρηστα κ.λπ.

Η αγωγή, αναφέρει στο εισηγητικό του σημείωμα ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Γ. Βασιλείου, εκδικάσθηκε ερήμην του Δήμου που δεν είχε κλητευθεί νόμιμα, και έτσι εναντίον της απόφασης του Δικαστηρίου ασκήθηκε ανακοπή ερημοδικίας και έφεση. Το Δικαστήριο δεν δέχθηκε την ανακοπή, εντούτοις η απόφασή του αυτή έχει νομικές και ουσιαστικές πλημμέλειες που δικαιολογούν την προσβολή της με έφεση, ώστε και να γίνει δεκτή η ανακοπή αλλά και να συνεχίσει η διαδικασία για την απόρριψη της αγωγής των εκμισθωτριών, καταλήγει η κ. Βασιλείου:

∆/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 1ο: ∆ιαβίβαση για την έγκριση πρωτόκολλων οριστικής παραλαβής των υπηρεσιών για την «Προµήθεια Παροχής Υπηρεσίας Πλυσίµατος – Καθαρισµού Μεταφορικών Μέσων».

ΘΕΜΑ 2ο: ∆ΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ KAI ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ «ΣΙ∆ΕΡΗΣ Ι. ΜΙΧΑΛΗΣ».

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση Πρακτικών Ανοικτού Ηλεκτρονικού ∆ιαγωνισµού και ανάδειξη προσωρινού αναδόχου για υπηρεσίες καθαρισµού ∆ηµοτικών Κτιρίων του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση πρακτικού οριστικής κατακύρωσης αποτελέσµατος συνοπτικού διαγωνισµού και ανακήρυξη µειοδότη για την «Προµήθεια εξοπλισµού Παιδικών Σταθµών του Ν.Π.∆.∆. «Κοινωνική Προστασία Αλληλεγγύη και Παιδεία ∆ήµου ∆ιονύσου “Η ΕΣΤΙΑ” ΤΟΥ ∆ΗΜΟΥ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ».

ΤΜ. ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙ∆ΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 5ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ι∆ΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ για την για την ενίσχυση των Κοινωνικών ∆οµών του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 6ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από την εταιρεία “ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ A.E.” για ενίσχυση του Κέντρου Κοινότητας του ∆ήµου ∆ιονύσου και του ΠΚ Κρυονερίου.

∆/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 7ο: Εξειδίκευση Πίστωσης εγγεγραµµένης στον Κ.Α 30.7111 ο.ε. 2021 µε Τίτλο «Απαλλοτριώσεις οικοπέδων και εδαφικών εκτάσεων» προκειµένου να καταβληθεί η αποζηµίωση σύµφωνα µε την µε αρ. 5/1999 Πράξη Τακτοποίησης κ΄ Αναλογισµού στην ∆.Κ Σταµάτας.

ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΘΕΜΑ 8ο: ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

∆/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ 9ο: Αίτηµα του κ. Μαρκόπουλου Ηλία περί καταβολής αποζηµίωσης για ζηµιά στο Ι.Χ αυτοκίνητό του από πτώση σε λακκούβα.