logo


Με την υπόθεση του οικοπέδου της οδού Κύπρου, που είχε αγοραστεί το 2010, από τη Διοίκηση Πασιπουλαρίδη τις τελευταίες ημέρες θητείας του προκαλλικρατικού Δήμου Δροσιάς, έναντι 160.000 ευρώ από μη ιδιοκτήτη, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, θα ασχοληθεί ακόμη μια φορά η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Διονύσου στη συνεδρίασή της, που θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη την Τρίτη 16 Μαρτίου στις  9.30 το πρωί. Στην υπόθεση, υπενθυμίζεται, παραπέμπονται να δικαστούν οι απόγονοι του ιδιοκτήτη που δεν βρίσκεται πια στη ζωή, ο μηχανικός που είχε τρέξει τότε την αγοραπωλησία για λογαριασμό του Δήμου Δροσιάς, καθώς και- μετά από διεύρυνση του κατηγορητηρίου- ο δικηγόρος που είχε αναλάβει τις νομικές πτυχές της αγοραπωλησίας, αλλά και ο  τότε Δήμαρχος Δροσιάς Α. Πασιπουλαρίδης. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η υπόθεση αφορά σε μια σειρά αδικημάτων, όπως χρήση πλαστού εγγράφου, απάτη στο Δικαστήριο, άμεση συνέργεια σε απάτη στο Δικαστήριο, απάτη από κοινού με την επιβαρυντική περίσταση εις βάρος του Δημοσίου, καθώς και απλή συνέργεια. Όλα τα παραπάνω με σκοπούμενο περιουσιακό όφελος που το καθένα  υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ, επισύρουν ποινή ως κακούργημα.

Η υπόθεση θα εκδικαζόταν τον περασμένο Ιανουάριο, αναβλήθηκε όμως λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας. Τα μέτρα αυτά, όσον αφορά στη διεξαγωγή των δικών, εν πολλοίς αίρονται, αναμένεται ο ορισμός νέας δικάσιμης ημερομηνίας, οπότε η Οικονομική Επιτροπή καλείται την Τρίτη να επικαιροποιήσει την απόφαση για τη νομική εκπροσώπηση του Δήμου από το νομικό σύμβουλό του Γ. Βασιλείου από κοινού με το δικηγόρο Γ. Ζηκίδη, στο ποινικό κομμάτι. Παράλληλα θα εξουσιοδοτεί τον κ. Βασιλείου για την κατάθεση αγωγής αποζημίωσης του Δήμου για τη ζημία που υπέστη.

Στην Ημερήσια Διάταξη περιλαμβάνεται επίσης η έγκριση μελετών, που συνέταξε η Διεύθυνση Περιβάλλοντος, και αφορούν σε 9 συμφωνίες- πλαίσιο με εργολάβους, ύψους 790.000 ευρώ, για έργα και προμήθειες, για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της πρόσφατης κακοκαιρίας, αλλά και οι ελλείψεις του Δήμου σε υποδομές και εξοπλισμό, σύμφωνα με πρόσφατη (9/3) απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής και στο πλαίσιο της κήρυξης του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Πέρα από τις μελέτες, η Επιτροπή καλείται να εγκρίνει και την ανάθεση καθεμιάς από τις συμφωνίες σε εργολάβους που προσκλήθηκαν να δώσουν σχετικές προσφορές. Πρόκειται πιο συγκεκριμένα για τις υπηρεσίες που αφορούν σε κοπή και κλάδεμα δένδρων (500.000 ευρώ), αποχιονισμό (50.000 ευρώ), καθαρισμός φρεατίων (25.000 ευρώ), ηλεκτρολογικές εργασίες για την αποκατάσταση βλαβών στο δημοτικό φωτισμό (60.000 ευρώ), αποκατάσταση βλαβών στις αντλίες και στο δίκτυο ύδρευσης (70.000 + 25.000 ευρώ), προμήθεια γεννητριών και αναλώσιμων εργαλείων (30.000 + 10.000  ευρώ), αλλά και ενοικίαση γεννητριών (14.500 ευρώ περίπου). Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, ο Δήμος με τη σύμφωνη γνώμη του Επιτρόπου, προχωρεί στη σύναψη συμφωνιών-πλαίσιο με εργολάβους, στους οποίους εστάλη σχετική πρόσκληση για να καταθέσουν προσφορές για τις υπηρεσίες που περιγράφονται πιο πάνω. Θα ακολουθήσει η σύναψη εκτελεστικών συµβάσεων, όπως απαιτείται, µε τις ανωτέρω εταιρίες χωρίς τη διενέργεια νέας διαγωνιστικής ή άλλης διαδικασίας και εφαρµόζοντας τους όρους που καθορίζονται στη συµφωνία – πλαίσιο.

Η πρώτη πάντως εξειδίκευση δαπάνης, αυτής για την προμήθεια γεννητριών, περιλαμβάνεται επίσης στην Ημερήσια Διάταξη, για το ποσόν των 35.000 ευρώ.

Αναλυτικά τα 15 θέματα που θα συζητήσει η Οικονομική Επιτροπή την προσεχή Τρίτη είναι τα εξής:

∆ΗΜΑΡΧΟΣ

ΘΕΜΑ 1ο: ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΟΙΚ/ΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ & ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 23/2020 Α.Ο.Ε.

ΤΜ. ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙ∆ΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 2ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ι∆ΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ  για την ενίσχυση των Κοινωνικών ∆οµών του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 3ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από το SUPER MARKET ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ για ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 4ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από vittos family ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ & ΚΡΕΑΤΟΣ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ για την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 5ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ι∆ΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ  για την ενίσχυση των Κοινωνικών ∆οµών του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 6ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ι∆ΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ  για την ενίσχυση των Κοινωνικών ∆οµών του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 7ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από την εταιρεία “Β. Σ, ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ Α.Β.Ε.Ε.Π” για ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 8ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από το SUPER MARKET ΑΛΦΑΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. για ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 9ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από το SUPER MARKET ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ για ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του ∆ήµου ∆ιονύσου.

∆/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 10ο: Έγκριση ή µη αποστολής σχεδίου απόφασης προς τη ∆ιυπουργική Επιτροπή της παρ. 9 του άρθρου 73 του Ν.4412/2016 για τη διαπίστωση επάρκειας των ληφθέντων επανορθωτικών µέτρων της εταιρείας «ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ 2020 ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» µε τον διακριτικό τίτλο «ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ 2020 Α.Ε.», προς απόδειξη της αξιοπιστίας της, ως φορέα στήριξης του προσωρινού αναδόχου µε την επωνυµία: «ΚΟΝΤΟΣ ΚΟΝΚΡΙΕΙΤ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΞΕΝΟ∆ΟΧΕΙΑΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και µε δ.τ. «KONTOS CONCREATE A.T.E» της συµφωνίας -πλαίσιο του έργου: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΤΗΡΙΩΝ ∆ΗΜΟΥ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ», προϋπολογισµού 3.000.000,00 € (µε ΦΠΑ 24%)».

∆/ΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΘΕΜΑ 11ο: Αποδοχή δωρεάς τροφών για τη σίτιση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΘΕΜΑ 12ο: Λήψη απόφασης περί άσκησης ή µη ενδίκου µέσου.

∆/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ 13ο: Εξειδίκευση της ∆απάνης Αντιµετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και ∆ιαχείρισης των Συνεπειών κατόπιν της Κήρυξης του ∆ήµου ∆ιονύσου σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας από το Καιρικό Φαινόµενο «ΜΗ∆ΕΙΑ» (Α∆Α: ΡΡ4846ΜΤLB-0B3).

ΘΕΜΑ 14ο: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΥΠΟ∆ΟΜΩΝ ΤΟΥ ∆ΗΜΟΥ ΣΥΝΕΠΕΙΑ της ΣΦΟ∆ΡΗΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗΣ 15-16.2.2021 (ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ «ΜΗ∆ΕΙΑ»).

ΘΕΜΑ 15ο: Αίτηµα των κ. Τραγούστη και κ. Χαλδαίου για ζηµιά δαπάνης εκκένωσης βόθρων των ιδιοκτησιών τους, συνεπεία πλήρωσής τους από εισροή υδάτων από φερόµενη βλάβη του αγωγού ύδρευσης.