logo


Πάνω από 55 επιχειρήσεις του Δήμου Διονύσου, επί συνόλου 500, υπέστησαν ζημιές, μερικές πολύ σοβαρές, στη διάρκεια της πρόσφατης κακοκαιρίας είτε σε υποδομές είτε σε εξοπλισμό είτε σε αναλώσιμα. Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κ. Παπασταθόπουλος στην τηλεδιάσκεψη που οργάνωσε η Διόνυσος alert, νεοσυσταθείσα κίνηση αυτοοργάνωσης κατοίκων και επαγγελματιών που στόχο έχει να αποδοθούν ευθύνες σε κάθε αρμόδια Αρχή που δεν μερίμνησε για την αποτροπή των καταστροφών αλλά και να αποκατασταθούν οι ζημιές, προασπίζοντας τα δικαιώματα των πολιτών ενώπιον κάθε αρμόδιας Αρχής ή Δικαστηρίου.

Ο κ. Παπασταθόπουλος ενημέρωσε για τις κινήσεις του Εμπορικού Συλλόγου, όσον αφορά στη διεκδίκηση των αποζημιώσεων για τις ζημιές, που τον οδήγησαν αρχικά στο Δήμο, και στη δημοτική Επιτροπή καταγραφής ζημιών λόγω της “Μήδειας”. Ο Δήμος εν συνεχεία δήλωσε αρμόδιος μόνο για ζημιές σε κατοικίες και παρέπεμψε τον Εμπορικό Σύλλογο στην Περιφέρεια. Η τελευταία κατά τα φαινόμενα είναι αρμόδια για την αποζημίωση εξοπλισμού και αναλώσιμων μόνο, και μετά από διαδικασία που προβλέπει να στείλουν οι επαγγελματίες φωτογραφικό υλικό και περιγραφή των ζημιών που έχουν υποστεί, τα οποία θα ελέγξει ειδική Επιτροπή μετά από αυτοψία ώστε να αποφανθεί για την αποζημίωση. Για τις ζημιές σε υποδομές των επιχειρήσεων οι επαγγελματίες του Δήμου παραπέμφθηκαν στο Υπουργείο Υποδομών. «Τρεις εβδομάδες από τον Άννα στον Καϊάφα, χωρίς να υπάρχει κανένα πρόγραμμα και καμιά αρμοδιότητα πουθενά», με το επιπλέον δεδομένο πως οι περισσότεροι επιχειρηματίες είναι και κάτοικοι του Δήμου Διονύσου, άρα έχουν ενδεχομένως υποστεί διπλή ζημιά- ή μάλλον τριπλή, μαζί με την πανδημία που έχει πλήξει την επιχειρηματική δραστηριότητα.

Ο Εμπορικός Σύλλογος υπενθυμίζει πάντως στους συναδέλφους τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν για τη διεκδίκηση αποζημίωσης:

    • Αγαπητοί συνάδελφοι,Η διαδικασία για να χορηγηθεί αποζημίωση σε Επιχειρήσεις και Επαγγελματίες του Δήμου που έχουν υποστεί βλάβη σε αναλώσιμα και ηλεκτρονικό-ηλεκτρολογικό εξοπλισμό εξαιτίας της κακοκαιρίας, είναι η εξής:
      Συμπληρώνετε την παρακάτω φόρμα/αίτηση και την υποβάλετε αποστέλλοντας στην ηλεκτρονική διεύθυνση:  danaptiksi.anat@patt.gov.gr  και παράλληλα την κοινοποιείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Εμπορικού Συλλόγου Διονύσου: emporikosdionysou@gmail.comΓια οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε στην τηλεφωνική γραμμή  6978164663  και ώρες λειτουργίας από 9π.μ. έως και 8μ.μ.

       


    • ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ
      Τηλ: 0030- 6978164663
    • www.dionysosbusiness.gr