logo


Στην άμεση συγκρότηση νομικής ομάδας προχωρούν ντόπιοι δικηγόροι, πληγέντες οι ίδιοι από την πρόσφατη κακοκαιρία, με στόχο την αναζήτηση ευθυνών και τη διεκδίκηση αποζημιώσεων για τις καταστροφές που προκάλεσε η “Μήδεια” ενώπιον κάθε αρμόδιας Αρχής. Η νομική αυτή ομάδα προτίθεται να υποβάλει αναφορές στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης αλλά και να προσφύγει στα αστικά Δικαστήρια για αποκατάσταση είτε της υλικής είτε της ηθικής βλάβης, που έχουν υποστεί πολίτες και επαγγελματίες της περιοχής, τους οποίους και καλεί να συμπαραταχθούν στην προσπάθεια αυτή, ώστε η πίεση να είναι μεγαλύτερη.

Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν από τον Π. Διώτη, δικηγόρο, κάτοικο Αγ. Στεφάνου, σε χθεσινή (11/3) τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της νεοσύστατης κίνησης «Διόνυσος Alert» και οικοδεσπότη τον Δ. Ζαφειρόπουλο, ιδρυτικό μέλος της κίνησης και επικεφαλής των “ΣυνΕΝΑ”.

Ο κ. Διώτης μάλιστα τόνισε πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα συγκροτηθεί αυτή η νομική ομάδα και αμέσως μετά θα δημοσιοποιήσει τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν να επικοινωνούν με τα μέλη της όσοι κάτοικοι, πολίτες, επαγγελματίες, επιθυμούν να συμπράξουν σε νομικές κινήσεις, είτε με αναφορά στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης είτε καταθέτοντας αγωγή για αποκατάσταση βλάβης, με την προσκόμιση αποδεικτικών στοιχείων. Σχετικές οδηγίες θα αναρτηθούν στη σελίδα της «Διόνυσος Alert» στο Facebook μέσα στο Σαββατοκύριακο. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τον κ. Διώτη, πληγέντες δεν θεωρούνται μόνο όσοι υπέστησαν υλικές ζημιές στο σπίτι, στο αυτοκίνητο ή στην επιχείρησή τους, αλλά και αυτοί που υπέστησαν ηθική βλάβη μένοντας για παράδειγμα χωρίς ρεύμα και νερό επί μέρες, ή μη μπορώντας να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή των παιδιών τους στην εκπαιδευτική διαδικασία. Οι συλλογικές κινήσεις, βασισμένες όχι σε πολιτικό ή εκδικητικό αλλά σε πραγματικό ζήτημα, και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα θα έχουν αλλά και θα μειώσουν τις νομικές δαπάνες, υπογράμμισε ο κ. Διώτης.

Στην τηλεδιάσκεψη παρόντες ήταν ακόμη:

Ο Κ. Παπασταθόπουλος, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Διονύσου, πολλά από τα μέλη του οποίου έχουν υποστεί ζημιές σε υποδομές, εξοπλισμό και αναλώσιμα και το τελευταίο διάστημα αναζητούν τις αρμόδιες για τις αποζημιώσεις Υπηρεσίες

Ο Β. Ζερβουλάκος, κάτοικος Αγ. Στεφάνου τα τελευταία 35 χρόνια, που επεσήμανε το προφανές: Ο πληθυσμός της πόλης γιγαντώθηκε αλλά οι υποδομές παρέμειναν οι ίδιες στο πέρασμα των χρόνων- και εκεί εντοπίζεται το πρόβλημα, “γιατί καμιά Δημοτική Αρχή μέχρι τώρα δεν ήταν προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει τις ανάγκες των κατοίκων”. Η απάντηση, κατά τον κ. Ζερβουλάκο, είναι η οργάνωση των κατοίκων, ώστε να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο: “Θεωρώ τον εαυτό μου υπεύθυνο μέχρι τώρα γι’ αυτό, μια που κι εγώ και πολλοί άλλοι, ποτέ δεν διεκδικήσαμε τίποτα παρά σταθήκαμε αμέτοχοι, ψηφίζοντας κάποιους που τους θεωρούσαμε υπεύθυνους και κατάλληλους”.

Ο Η. Υφαντής, επικεφαλής μιας εκ των τριών συνιστωσών που συναποτέλεσαν την παράταξη της πλειοψηφίας. Ευθύνες- Υποδομές- Οργάνωση στενά συνδεδεμένη με την πληροφορία και την επικοινωνία είναι το τρίπτυχο πρόβλημα: Να αποδοθούν ευθύνες γιατί δεν υπήρξε οργάνωση, που κι αυτή με τη σειρά της έχει σχέση με τις υποδομές και την προετοιμασία τους, τόνισε ο κ. Υφαντής, που δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην τραγική επικοινωνιακή διαχείριση της κακοκαιρίας, που έριχνε πυροτεχνήματα και δημιουργούσε εικόνα άσχετη με την πραγματικότητα, με αποτέλεσμα να εξοργίζει τον κόσμο που στερείτο των στοιχειωδών αγαθών επί ημέρες. «Τη μετριοκρατία πληρώνουμε», εκτίμησε ο κ. Υφαντής τονίζοντας πως ο υπεύθυνος δεν αντιλαμβάνεται την ευθύνη του και ο υπερκείμενος δεν τον στέλνει σπίτι του. Μοναδική λύση η αναζήτηση ευθυνών με νομική συνδρομή και με την υποβολή συλλογικών αγωγών και μηνύσεων, υπογράμμισε ο πρώην Αντιδήμαρχος. Πρότεινε τέλος την άσκηση πίεσης ώστε όλοι οι εμπλεκόμενοι στην επούλωση των πληγών της πόλης να δουν την κίνηση «Διόνυσος Alert” ως αρωγό που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των πολιτών ενισχύοντας έτσι την υπευθυνότητα των αρμοδίων φορέων.

Κλείνοντας την τηλεδιάσκεψη ο οικοδεσπότης Δ. Ζαφειρόπουλος ευχήθηκε η κίνηση να αναδείξει και να φωτίσει και άλλα θέματα που απασχολούν την πόλη, λειτουργώντας σαν ένα Παρατηρητήριο Πολιτών. Υπενθυμίζεται πως το Διόνυσος Alert δημιουργήθηκε από μια ομάδα κατοίκων και επαγγελματιών της πόλης, που αυθόρμητα αμέσως μετά το καταστροφικό πέρασμα της “Μήδειας” συσπειρώθηκε για να αναζητήσει λύσεις στις επιπτώσεις κακοκαιρίας, αναδεικνύοντας τα προβλήματα και τις ελλείψεις σε πρωτοβάθμιο επίπεδο αλλά και γενικότερα.