logo


Σε ακόμη μια διακοπή προχώρησε σήμερα Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021 το Δικαστήριο στην υπόθεση της φερόμενης υπεξαίρεσης στη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Διονύσου, αδίκημα με το οποίο κατηγορείται η Πρόεδρος της περιόδου 2013-2014 Λ. Μήλα στην πρώτη θητεία Καλαφατέλη, και δικάζεται σε δεύτερο βαθμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Οδού Διονύσου, στη σημερινή διαδικασία η Πρόεδρος του Δικαστηρίου διάβασε ενδελεχώς τα αναγνωστέα, που προσκόμισε η πλευρά της υπεράσπισης με τους δικηγόρους Ν. Σκλαβουνάκο και Αντ. Φούσσα (σ.σ. αμφότεροι, μάλιστα, έχουν αναλάβει την υπόθεση pro bono), και εν συνεχεία εξετάστηκαν οι μάρτυρες υπεράσπισης: Γραφολόγος για το Βιβλίο της Σχολικής Επιτροπής οικονομικής χρήσης 2014, το οποίο ήλεγξε η ορκωτή λογίστρια, που ορίσθηκε επί Διοίκησης Ζαμάνη, και το οποίο, υπενθυμίζεται, δεν φέρει ούτε θεώρηση ούτε κλείσιμο ούτε υπογραφή της κατηγορουμένης, ο Στ. Μιχιώτης τέως Γενικός Γραμματέας του Δήμου, λογιστής πραγματογνώμονας από τη λίστα πραγματογνωμώνων των δικαστηρίων και ο Δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλης.

Η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε με την απολογία της κ. Μήλα και κανονικά, αμέσως μετά, θα ξεκινούσαν οι αγορεύσεις.  Εντούτοις η πληθώρα των στοιχείων, τα οποία απ’ ό,τι φαίνεται μελέτησε  αυτό το Δικαστήριο σε βάθος, οδήγησαν τον εισαγγελέα να ζητήσει ακόμη μια διακοπή της δίκης, επειδή όπως είπε αν και φαινόταν ως μια υπόθεση απλής υπεξαίρεσης, προέκυψαν πολλά ακόμη ζητήματα που χρήζουν μελέτης.

Η εισαγγελική πρόταση έγινε δεκτή, με αποτέλεσμα να διακοπεί η δίκη και να μπει στην τελική της ευθεία στις 26 Μαρτίου.

Η τελευταία αυτή εξέλιξη κρίνεται θετική από την  πλευρά της υπεράσπισης, που εκτιμά πως όλοι οι παράγοντες της δίκης, μετά και τα όσα εκτυλίχθηκαν σήμερα στο ακροατήριο, φαίνεται να προβληματίζονται για τις πολλές πτυχές της υπόθεσης.