logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ομόφωνα ψηφίστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο οι εισηγήσεις – προτάσεις της αντιπολίτευσης!

Η συνεδρίαση της 9ης Μαρτίου 2021του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν μια σημαντική μαραθώνια επτάωρη συνεδρίαση που ανέτρεψε κατεστημένες συμπεριφορές και πιστεύουμε ότι μπορεί να αποτελέσει την απαρχή νέων διαδικασιών, δράσεων και εξελίξεων.

Ουδέν κακό αμιγές καλού. Η θεομηνία της Μήδειας και η απαράδεκτη κατάσταση που βιώσαμε την κρίσιμη εβδομάδα αφύπνισε τους κατοίκους οι οποίοι διαπίστωσαν και αντιμετώπισαν την έλλειψη υποδομών και την ανυπαρξία σχεδίων έκτακτης ανάγκης για παρόμοιες περιπτώσεις.

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης κάλεσαν στις 5/3/2021 με κοινή τους ανακοίνωση τη διοίκηση του Δήμου να συγκαλέσει Δημοτικό Συμβούλιο με ζωντανή αναμετάδοση και ανοικτό στους πολίτες για να μάθουν όλοι τι ακριβώς συνέβη, τι προετοιμασία υπήρχε, που οφείλονται τα τεράστια προβλήματα και κυρίως, ποιες είναι οι προτάσεις και ο σχεδιασμός για την επόμενη μέρα.

Και, ω του θαύματος, η Διοίκηση του Δήμου που επί ένα τουλάχιστον χρόνο έβρισκε κάθε είδους δικαιολογίες για την μη αναμετάδοση των συνεδριάσεων, «έλυσε» όλα τα τεχνικά προβλήματα και η συνεδρίαση, για πρώτη φορά, μεταδόθηκε ζωντανά μέσω του διαδικτύου. Δυστυχώς όμως, ούτε οι πολίτες που επλήγησαν ούτε οι τοπικοί φορείς (π.χ. ο Εμπορικός Σύλλογος) δεν είχαν δυνατότητα να παρέμβουν και να θέσουν ερωτήματα. Ελπίζουμε ότι από την επόμενη φορά θα είναι πραγματικά «ανοικτές» οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι ο κ. Δήμαρχος και η Πρόεδρος του ΔΣ προσπάθησαν να αποφύγουν την διενέργεια ψηφοφορίας για το 1ο θέμα της συνεδρίασης σχετικά με την ζωντανή αναμετάδοση των συνεδριάσεων του ΔΣ (για να τις αποφύγουν στο μέλλον;) και αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε ψηφοφορία μόνον όταν βρέθηκαν προ του διλλήματος που έθεσε ρητά η αντιπολίτευση ή να αποσυρθεί το θέμα ή να τεθεί σε ψηφοφορία. Στην συνέχεια, ως πρόταση της αντιπολίτευσης, ψηφίστηκε ομόφωνα!

Ως προς το κυρίαρχο θέμα της Μήδειας ο κ. Δήμαρχος, με μία ωριαία σχεδόν εισαγωγική του ομιλία, «ανέφερε τα πάντα χωρίς να πει οτιδήποτε καινούργιο»! Σημαντικό μάλιστα είναι ότι ο κ. Δήμαρχος δεν κατέθεσε οποιαδήποτε συγκεκριμένη πρόταση προς ψήφιση. Η μοναδική πρόταση,την οποία ζήτησε στις 8/3/2021 η Πρόεδρος του ΔΣ από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και στη συνέχεια απέστειλε ως συνοδευτική της πρόσκλησης σύγκλησης του ΔΣ, ήταν η συγκροτημένη πρόταση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Η πρόταση αυτή συμπληρώθηκε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, πάλι από πλευράς αντιπολίτευσης, με την πρόσθετη παράγραφο περί ενεργειών υπογειοποίησης των καλωδίων και τέθηκε προς ψηφοφορία. Αυτή η πλήρης και μοναδική πρόταση της αντιπολίτευσης ψηφίστηκε ομόφωνα από το ΔΣ.

Παρά ταύτα, μισθοδοτούμενοι από τον Δήμο δήθεν ανεξάρτητοι κονδυλογράφοι προσπαθούν να παραπληροφορήσουν τους πολίτες με αναφορές όπως: “…το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την εισήγησή του (σ.σ. του Δημάρχου) η οποία συμπεριέλαβε και προτάσεις της Αντιπολίτευσης.” Ντροπή τους!

Ως προς την ουσία, ουδείς έγινε σοφότερος από την τοποθέτηση του κ. Δημάρχου, ενώ με έντεχνο τρόπο προσπάθησε αφενός να διαχυθούν οι ευθύνες προς κάθε εμπλεκόμενο, του Δήμου ή όχι, αλλά παράλληλα να δικαιολογήσει την παντελή έλλειψη προετοιμασίας και ετοιμότητας. Η ανάληψη της συνολικής ευθύνης από τον ίδιο και η έκφραση συγγνώμης επιτεύχθηκαν μετά από ασφυκτική πίεση όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, την παρουσίαση αδιαμφισβήτητων στοιχείων, αποδείξεων και περιστατικών και την περιγραφή του απαράδεκτου μοντέλου διοίκησης που υλοποιεί από την εκλογή του έως και σήμερα.

Από την συνεδρίαση αυτή προέκυψαν κατά την άποψή μας δύο σαφή μηνύματα. Το πρώτο προς τον ίδιο τον Δήμαρχο και τις δύο συνεργαζόμενες παρατάξεις που τον διοικούν και το δεύτερο προς όλους τους κατοίκους αυτού του Δήμου, ανεξάρτητα από τις παραταξιακές τους προτιμήσεις.

Το μήνυμα προς την διοίκηση του Δήμου είναι απλό αλλά ουσιαστικό: Δεν είσαστε στο απυρόβλητο και όσο και να κρύβεστε πίσω από τεχνητές πλειοψηφίες που σας δώρισε μετεκλογικά η τροποποίηση του αυτοδιοικητικού νόμου και όσο και να βολεύετε καθημερινά ημετέρους, η πλειοψηφία των δημοτών έχει ψηφίσει τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και η πλειοψηφία των εκλεγμένων συμβούλων στο ΔΣ ανήκει στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Ο έλεγχος που θα ασκείται προς το συμφέρον των δημοτών θα είναι συνεχής και ουσιαστικός, μέχρι να φθάσουμε σε ένα υψηλό επίπεδο διαλόγου και δημοκρατικών διαδικασιών. Απαιτείται πειθαρχία και γνώση του ρόλου και της ευθύνης ενός εκάστου. Και, πάνω από όλα, ειλικρίνεια!

Προς τους κατοίκους, είναι κράμα μηνύματος και υπόσχεσης: Ως παρατάξεις της αντιπολίτευσης συνολικά, αλλά και ως εκλεγμένοι εκπρόσωποί σας, ένας προς έναν, θα αγωνιστούμε και θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανατροπή της χαοτικής κατάστασης με την οποία λειτουργεί ο Δήμος και για να εξασφαλίσουμε την αξιοπρεπή διαβίωση όλων των κατοίκων της πανέμορφης αυτής περιοχής. Ο Δήμος Διονύσου μπορεί και πρέπει να εξελιχθεί σε μια σύγχρονη πόλη, άρτια οργανωμένη και θωρακισμένη έναντι γεγονότων, παρόμοιων με αυτά που ζήσαμε πρόσφατα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της 9ης Μαρτίου 2021 ήταν μόνο η Αρχή!

Τίποτε δεν τέλειωσε…

Διόνυσος, 11/3/2021

Οι Επικεφαλείς των Παρατάξεων

  1. ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ: ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΖΑΜΑΝΗΣ
  2. ΕΥΠΟΛΙΣ: ΚΩΣΤΗΣ ΚΟΥΡΙΔΑΚΗΣ
  3. ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: ΤΕΥΚΡΟΣ ΠΑΝΤΕΛΟΓΛΟΥ
  4. ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ: ΝΙΚΟΣ ΚΛΗΜΗΣ
  5. Ανεξαρτητη Δ. Σ.: ΜΑΡΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ