logo


Απανωτά στον απόηχο της “Μήδειας” τα χτυπήματα στη Δημοτική Αρχή Διονύσου, που πλέον αποδυναμώνεται μετρώντας παραιτήσεις. Σήμερα πρωτοκόλλησε την παραίτησή του από τα καθήκοντα της εποπτείας στη συντήρηση των υποδομών και του εξοπλισμού του αμαξοστασίου, καθώς και της εποπτείας των δρομολογίων καθαριότητας ο Χ. Πέππας. Υπενθυμίζεται πως ο κ. Πέππας, μαζί με το συνάδελφο του Θ. Κρητικό, ήταν τα πρώτα πολιτικά “θύματα” της κακοκαιρίας, μια που πριν από λίγες ημέρες με απόφαση Δημάρχου “καρατομήθηκαν” από τη θέση των εντεταλμένων Πολιτικής Προστασίας, διατηρώντας άλλα καθήκοντα (τη Δημοτική Αστυνομία ο κ. Κρητικός και την εποπτεία του Αμαξοστασίου ο κ. Πέππας). Στις 3 Μαρτίου ο κ. Κρητικός παραιτήθηκε και από τη Δημοτική Αστυνομία, ενώ σήμερα Δευτέρα 8 Μαρτίου ήταν η σειρά του κ. Πέππα να παραιτηθεί από την εποπτεία του Αμαξοστασίου.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως ο κ. Πέππας προέρχεται από την παράταξη “Η πόλη μας, Το σπίτι μας”, με τρεις εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους, που νωρίς μετά από τις εκλογές του 2019 είχε ανακοινώσει τη συμπόρευσή της με τη Δύναμη Ευθύνης για το Διόνυσο, ενώ ο επικεφαλής της Χ. Τσεβάς είναι από τον περασμένο Ιούνιο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας. Άγνωστη εντούτοις, μετά από τις τελευταίες εξελίξεις, παραμένει η στάση που θα τηρήσει η παράταξη της μειοψηφίας- αν δηλαδή θα συνεχίσει να στηρίζει τη Δημοτική Αρχή ή θα διαχωρίσει τη θέση της αίροντας την εμπιστοσύνη της.

Το κείμενο της παραίτησης Πέππα, όπου τονίζεται η απουσία πλάνου και οργανωμένου συστήματος συντονισμού, αλλά και η θυματοποίηση των δυο τέως εντεταλμένων Πολιτικής Προστασίας, έχει ως εξής:

Η παραίτηση Πέππα έρχεται μετά από αυτήν του κ. Κρητικού, αλλά και τριών τοπικών συμβούλων στον Άγ. Στέφανο- όλες, λιγότερο ή περισσότερο, καταλογίζοντας ευθύνες για συγκεκριμένους χειρισμούς, συγκεκριμένες ελλείψεις και συγκεκριμένες αστοχίες στη διαχείριση της πρόσφατης κακοκαιρίας.

Οι παραπάνω απανωτές παραιτήσεις, οι επιτροπές κατοίκων που αυθόρμητα συστήνονται για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων από τις καταστροφές που άφησε πίσω της η “Μήδεια”, και οι νωπές μνήμες από τα τραγικά κενά που διαπιστώθηκαν στο συντονισμό των δημοτικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας, συνθέτουν ένα ζοφερό σκηνικό για τη Διοίκηση του Δήμου, που είναι βέβαιο πως θα αποτυπωθεί στην αυριανή (Τρίτη 9 Μαρτίου) κρίσιμη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.