logo


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

8η ΜΑΡΤΗ- ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

     Η φετινή 8η Μάρτη μας βρίσκει σε πρωτοφανείς συνθήκες, μιας και η κυβέρνηση, μετά από ένα χρόνο πανδημίας, επιλέγει τον εγκλεισμό, την καταστολή, χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο θωράκισης του Δημόσιου συστήματος υγείας, που βρίσκεται μόνιμα πια στο «κόκκινο».
     Ανάμεσα στις μυλόπετρες των ανταγωνισμών των φαρμακευτικών ομίλων, των πολιτικών της Ε.Ε και των κυβερνήσεων, δοκιμάζεται η σωματική και ψυχική μας υγεία. Διαπιστώνουμε για άλλη μία φορά, ότι τα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα δεν υπηρετούν τον άνθρωπο, αλλά την κερδοφορία των επιχειρήσεων.
     111 χρόνια από την καθιέρωση της 8ης Μάρτη ως ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ και οι εργαζόμενες βιώνουμε νέες επιθέσεις στα εργασιακά μας δικαιώματα.
     Η Ομάδα Γυναικών Διονύσου μέλος της ΟΓΕ , τιμά την 8η Μάρτη σύμβολο αγώνα, συμμετέχοντας στους συλλογικούς αγώνες.
     Τιμάμε την 8η Μάρτη στηρίζοντας την πετυχημένη τετράωρη στάση εργασίας του σωματείου των εργαζομένων της FIRST DATA, που παλεύει για την ανάκληση των άδικων απολύσεων.  

       

     Αυτή τη φορά στο στόχαστρο μπήκαν 8 γυναίκες, σε καθεστώς τηλεργασίας, με πάνω από 15 χρόνια η καθεμία στη συγκεκριμένη εταιρεία, με προβλήματα υγείας λόγω της πολύχρονης εργασίας στο τηλέφωνο και στο γραφείο .
     Βέβαια η εργοδοσία τις απολύει, με το πρόσχημα της αναδουλειάς, την ίδια στιγμή που ανακοινώνει νέα έργα με νέους φτηνούς εργαζόμενους!


     Η Ομάδα Γυναικών Διονύσου μπροστά στην 8η Μάρτη, εξόρμησε στη Λαϊκή και σε σούπερ μάρκετ της περιοχής, διακινώντας το φυλλάδιο της ΟΓΕ σε όλες τις εργαζόμενες.