logo


Η παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Διονύσου Στ. Μιχιώτη δεν ήταν η μοναδική έκπληξη που επεφύλασσε η σημερινή ημέρα, Δευτέρα 1 Μαρτίου. Πριν από λίγο δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια απόφαση Δημάρχου, με την οποία ο Γ. Καλαφατέλης αφαιρεί τον τομέα της Πολιτικής Προστασίας από τους μέχρι σήμερα δυο εντεταλμένους συμβούλους Θ. Κρητικό και Χ. Πέππα. Σύμφωνα με την ίδια απόφαση ο μεν κ. Κρητικός διατηρεί την αρμοδιότητα τη Δημοτικής Αστυνομίας, ενώ ο κ. Πέππας θα έχει την εποπτεία στη συντήρηση των υποδομών και του εξοπλισμού του αμαξοστασίου, καθώς και την εποπτεία των δρομολογίων καθαριότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Οδού Διονύσου, την Πολιτική Προστασία αναλαμβάνει ο ίδιος ο Δήμαρχος, μέχρι νεοτέρας, οπότε και αναμένεται να ορισθούν νέοι εντεταλμένοι σύμβουλοι.

Η σημερινή απόφαση Δημάρχου δείχνει πως από τη μια πλευρά αποδοκιμάζει, προφανώς, τους χειρισμούς των δυο εντεταλμένων συμβούλων στη διάρκεια της πρόσφατης κακοκαιρίας, ενώ από την άλλη πλευρά στηρίζει και καλύπτει απολύτως όσους- αιρετούς ή άλλους υπαλλήλους- ανέλαβαν τελικά σε μεγάλο βαθμό τόσο το συντονισμό των ενεργειών όσο και τους επικοινωνιακούς χειρισμούς του Δήμου στη διάρκεια της «Μήδειας».

Η απόφαση Δημάρχου, με σημερινή ημερομηνία, έχει ως εξής: