logo


Ολοκληρώθηκε σήμερα Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου η εξέταση των μαρτύρων κατηγορίας στην υπόθεση για το φερόμενο ως έλλειμμα στη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Διονύσου, στην οποία κατηγορουμένη για υπεξαίρεση είναι η Πρόεδρος της περιόδου 2013-2014 Λ. Μήλα.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα εξετάστηκαν:

*Η ορκωτή λογίστρια Μ. Παναγιωτοπούλου στην οποία η Διοίκηση Ζαμάνη είχε αναθέσει τον έλεγχο των οικονομικών στοιχείων της Σχολικής Επιτροπής για την επίμαχη περίοδο. Προϊόν εκείνου του ελέγχου ήταν ένα ογκωδέστατο υπόμνημα, πολλών εκατοντάδων σελίδων, που ενοχοποιεί την πρώην Πρόεδρο καταλογίζοντάς της υπεξαίρεση πολλών χιλιάδων ευρώ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αυτοπτών  και αυτήκοων παρατηρητών, οι ερωτήσεις της έδρας οδήγησαν σε αντιφάσεις την κ. Παναγιωτοπούλου, ενώ δεν της επετράπη να καλέσει το συνεργάτη της για βοήθεια. Επιπλέον, σύμφωνα με τους ίδιους παρατηρητές, από την πλευρά της υπεράσπισης παρουσιάστηκε νέο κρίσιμο έγγραφο, που ανατρέπει ισχυρισμούς της ορκωτής λογίστριας.

*Ο ανεξάρτητος πραγματογνώμονας Π. Ντερτινής, που κλήθηκε να διεξαγάγει τον ίδιο έλεγχο με εισαγγελική παραγγελία. Το δικό του πόρισμα δεν καταλήγει στα ίδια συμπεράσματα, ήταν μάλιστα αυτό που έγινε δεκτό με απόφαση της Σχολικής Επιτροπής με τη νέα της σύνθεση επί Διοίκησης Καλαφατέλη. Σήμερα Παναγιωτοπούλου και Ντερτινής εξετάστηκαν κατ’ αντιπαράσταση κατόπιν αιτήματος του Εισαγγελέα, που αποδέχθηκε και η πλευρά Μήλα.

*Ο ιδιοκτήτης τοπικού βιβλιοπωλείου, που ως προμηθευτής είχε πολλές δοσοληψίες με τη Σχολική Επιτροπή. Ο ίδιος, κατά πληροφορίες της Οδού Διονύσου, φέρεται να αμφισβήτησε τη γνησιότητα  σε συγκεκριμένες αποδείξεις που του επιδείχθηκαν και φέρονταν να έχουν εκδοθεί από τη Σχολική Επιτροπή και να έχουν εισπραχθεί τον ίδιο.

Π. Δημητρακόπουλος, συνεργάτης της κ. Μήλα για λογιστικά θέματα, που το 2015, λίγες ημέρες πριν από τη φωτιά στα γραφεία των Σχολικών Επιτροπών στην Άνοιξη, είδε το αυτοκίνητό του, στο οποίο υπήρχαν φάκελοι με παραστατικά της Επιτροπής, να καίγεται έξω από το σπίτι του στο Κρυονέρι. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως οι δυο τελευταίοι μάρτυρες δεν περιλαμβάνονταν στον αρχικό κατάλογο, αλλά στην πορεία κλήθηκαν από το Δικαστήριο να καταθέσουν για την υπόθεση, μια οι καταθέσεις τους κρίθηκαν ουσιώδεις.

Η διαδικασία διεκόπη λόγω εξαντλήσεως του ωραρίου για δεύτερη φορά και θα συνεχιστεί στις 11 Μαρτίου με την εξέταση των μαρτύρων υπερασπίσεως.