logo


Η παύση των διώξεων κατά των καθηγητών- μελών στη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Διονύσου, που είχαν ξεκινήσει επί των ημερών της προηγούμενης Διοίκησης Ζαμάνη, στο πλαίσιο της απόδοσης ευθυνών για την οικονομική διαχείριση, άνοιξε το δρόμο ώστε οι καθηγητές να επιστρέψουν στη Σχολική Επιτροπή, που πλέον θα συνεδριάζει με πλήρη σύνθεση. Υπενθυμίζεται ότι το 2018, και αφού είχε ασκηθεί αγωγή κατά Διευθύντριας σχολείου και μέλους της Σχολικής Επιτροπής ως συνυπόλογης για την οικονομική διαχείριση των ετών 2013-2014, η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης με ανακοίνωσή της κάλυψε πλήρως την καθηγήτρια ενώ πρότεινε «την παραίτηση των συναδέλφων εκπαιδευτικών από την παρούσα Σχολική Επιτροπή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αδικαιολόγητη και άδικη δίωξη» κατά της Διευθύντριας.

Όπερ και εγένετο, μια που έκτοτε και επί δυο χρόνια οι Διευθυντές που εκ του νόμου προβλέπεται να συμμετέχουν ως μέλη στη Σχολική Επιτροπή, υπέβαλλαν την παραίτησή τους, ακολουθώντας την παραίνεση του συνδικαλιστικού τους οργάνου, αλληλέγγυοι και στη συνάδελφό τους.

Η νυν Διοίκηση Καλαφατέλη, ανταποκρινόμενη σε σχετική προεκλογική της δέσμευση, τον περασμένο Δεκέμβριο παραιτήθηκε από το δικόγραφο της αγωγής για όσα μέλη- καθηγητές, γονείς, δημότες- οι κατηγορίες είχαν κριθεί αβάσιμες στο ποινικό σκέλος.

Στη χθεσινή (Τρίτη 9 Φεβρουαρίου) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος διάβασε επιστολή της ΕΛΜΕ, με την οποία το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών ευχαριστεί τη Δημοτική Αρχή και τον ίδιο προσωπικά για τη “γενναία και δίκαιη απόφασή της να δώσει τέλος στις δικαστικές διώξεις και αδιέξοδες αντιπαραθέσεις” και καλεί τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς “να συμμετέχουν και να στελεχώσουν τις δομές του Δήμου όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία… με γνώμονα να προσφέρουν στην εκπαιδευτική κοινότητα, μαθητές /τριες, γονείς, και τοπική κοινωνία”.

Εμείς τηρούμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, τόνισε αμέσως μετά ο κ. Καλαφατέλης, δίνοντας “συγχαρητήρια στον Αντιδήμαρχο Παιδείας Ν. Καρυστινό, στο Διοικητικό Συμβούλιο και την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τ. Κώνστα, καθώς και σε όσους συνεργάτες βοήθησαν για να αποκατασταθούν οι σχέσεις του Δήμου με τους εκπαιδευτικούς. Έτσι συνεχίζουμε στο μέλλον, με ενότητα, συναντίληψη και συνεργασία, αφήνοντας πίσω αδιέξοδες κόντρες και αντιπαραθέσεις του παρελθόντος”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.