logo


Επέστρεψε από το Παρατηρητήριο, χωρίς παρατηρήσεις, το σχέδιο Προϋπολογισμού του Νομικού Προσώπου της ΕΣΤΙΑΣ, που είχε συζητηθεί από τα μέλη στις 17 Νοεμβρίου. Έτσι αύριο Παρασκευή 11/12 στις 10 το πρωί το Διοικητικό Συμβούλιο καλείται να επικυρώσει τον Προϋπολογισμό και το ετήσιο πρόγραμμα δράσης, σε συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως ο Προϋπολογισμός της ΕΣΤΙΑΣ για τη χρονιά που έρχεται είναι ισοσκελισμένος στα 3.926.121 εκατομμύρια περίπου, με το μεγαλύτερο κομμάτι εσόδων να προέρχεται από την τακτική επιχορήγηση του Δήμου, ύψους 1.050.000 ευρώ, ενώ το χρηματικό υπόλοιπο φθάνει στο 1.750.000 ευρώ. Από την άλλη πλευρά, στα έξοδα το μεγαλύτερο ποσό, ύψους 2.558.635 ευρώ, αφορά σε λειτουργικές δαπάνες του ΝΠΔΔ (μισθοδοσίες, αναλώσιμα, συνεργάτες, επισκευές και συντηρήσεις κ.ά.).

Μαζί με τον Προϋπολογισμό, αύριο θα συζητηθεί και η στοχοθεσία για το 2021, δηλαδή το μηνιαίο πρόγραμμα εκτέλεσής του βάσει των εκτιμήσεων που θέτει το Νομικό Πρόσωπο ως προς την χρονική πορεία εκπλήρωσης των ετήσιων στόχων ως προς το ύψος των εσόδων και των δαπανών, σε επίπεδο μήνα και τριμήνου, καθώς και σωρευτικά από την αρχή του έτους. Κατά την διάρκεια του έτους, ελέγχεται ο βαθμός επίτευξης των στόχων αυτών από το Παρατηρητήριο, το οποίο αξιολογεί τις προβλέψεις εσόδων και εξόδων και διατυπώνει προτάσεις τροποποίησής τους, σε περίπτωση που εμφανίζονται υπερεκτιμημένα και μη ρεαλιστικά έσοδα:

ΘΕΜΑ 1ο: Κατάρτιση και ψήφιση προϋπολογισμού του ΝΠΔΔ ΚΟΙ.Π.Α.Π. «Η ΕΣΤΙΑ»  οικ. έτους 2021 και ετησίου προγράμματος  δράσης του ΝΠ.

ΘΕΜΑ  2ο: Υποβολή για έγκριση του «Πίνακα Στοχοθεσίας οικονομικού έτους 2021» του ΝΠΔΔ ΚΟΙ.Π.Α.Π. «Η ΕΣΤΙΑ» Δήμου Διονύσου.