logo


Έργα αποχέτευσης σε όλο το εύρος της πόλης με τέσσερις ξεχωριστές εργολαβίες, ασφαλτοστρώσεις σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, εργασίες συντήρησης και επισκευής σχολείων και δημοτικών κτηρίων, έργα ύδρευσης, πυροπροστασία σε όλα τα σχολεία, εργασίες στο ΕΠΑΛ Κρυονερίου, θα μετατρέψουν το Δήμο Διονύσου σε ένα απέραντο εργοτάξιο, δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Στ. Κριεμάδης κατά τη συζήτηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα στο Δημοτικό Συμβούλιο χθες Τρίτη 8 Δεκεμβρίου.

Πιο αναλυτικά, μέσα στο 2021, θα συνεχιστεί το μεγάλο έργο αποχέτευσης από τον ΑΚΤΟΡΑ στις 5 Δημοτικές Κοινότητες (Αγ. Στέφανος, Διόνυσος, Ροδόπολη, Κρυονέρι και Σταμάτα), μαζί με το συνοδό των συνδέσεων, το έργο στο υπόλοιπο της Δροσιάς μαζί με τις συνδέσεις του, καθώς και αυτό στο υπόλοιπο της Άνοιξης μαζί με τις συνδέσεις του που θα ξεκινήσει το Μάρτιο, με μεγάλη πιθανότητα μέσα στο 2021 να ξεκινήσει και το έργο της αποχέτευσης που αφορά στον Άγ. Στέφανο, τη Ραπεντώσα και το Πευκόφυτο.

Θα εκτελούνται επίσης εργασίες συντήρησης των σχολείων, δαπάνης 200.000 ευρώ, καθώς και το έργο για τις επισκευές σχολικών και δημοτικών κτηρίων δαπάνης 3 εκατομμυρίων ευρώ. Επιπλέον θα εκτελείται το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης δυο σχολικών κτηρίων (των Γυμνασίων Άνοιξης και Δροσιάς), αλλά και αυτό της επανάκτησης του ΕΠΑΛ Κρυονερίου ύψους 800.000 ευρώ που θα έχει δημοπρατηθεί και θα εκτελείται. Το πιθανότερο, επιπλέον, είναι να έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και να εκτελείται και το έργο για την πυροπροστασία όλων των σχολείων.

Στον τομέα της ύδρευσης θα εκτελείται η τοποθέτηση των 12.000 ηλεκτρονικών υδρομέτρων δαπάνης 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς και το έργο του τηλεελέγχου στο σύστημα ύδρευσης αξίας 1,8 εκατομμυρίου ευρώ. To πιθανότερο μάλιστα είναι προς το τέλος του χρόνου να έχουν ξεκινήσει και τα έργα ύδρευσης (αντικατάσταση δικτύου Αναγέννησης, σύνδεση Σταμάτας με ΕΥΔΑΠ, αποκατάσταση δικτύου εκεί όπου παρουσιάζονται συχνές βλάβες, και προμήθεια των υπολοίπων 8.000 ηλεκτρονικών υδρομέτρων) που ο Δήμος Διονύσου υπέβαλε πρόσφατα για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ.

Παράλληλα θα εκτελείται το έργο της αναβάθμισης του ηλεκτροφωτισμού της πόλης με συστήματα LED, με άμεση τροποποίηση της μελέτης και των όρων διακήρυξης (σ.σ. υπενθυμίζεται πως ο σχετικός διαγωνισμός, που είχε ξεκινήσει με πολλές αντιδράσεις από τη Διοίκηση Ζαμάνη, ματαιώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο από τη σημερινή Δημοτική Αρχή, για λόγους που κυμαίνονταν από παρατυπίες που καταστρατηγούν την αρχή  της ίσης μεταχείρισης, της διαφάνειας και του ανοίγματος των δημοσίων συμβάσεων στον ανταγωνισμό και φθάνουν μέχρι και στην παραβίαση του κοινοτικού δικαίου και της εθνικής νομολογίας).

Θα εκτελείται επίσης το έργο των ασφαλτοστρώσεων από Ίδιους Πόρους, ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, με μεγάλη πιθανότητα να εκτελείται και το έργο που έρχεται από την Περιφέρεια για τον ίδιο σκοπό, τις ασφαλτοστρώσεις, ύψους 7,4 εκατομμυρίων ευρώ.

Τέλος, θα εκτελείται το έργο της μεταφοράς και κατασκευής στεγάστρων στις στάσεις λεωφορείων της πόλης, δαπάνης 100.000 ευρώ.

Έτσι αποδεικνυόμαστε συνεπείς με τη δέσμευσή μας πέρυσι πως το 2020 θα είναι χρονιά μελετών και ωρίμανσης έργων, υπογράμμισε ο κ. Κριεμάδης. «Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε σήμερα και θα τα δούμε και του χρόνου. Το μεγαλύτερο πρόβλημά μας παραμένει η υποστελεχωμένη  Τεχνική Υπηρεσία των 5 μηχανικών, που πέρα από την επίβλεψη και παρακολούθηση των εν εξελίξει έργων, ανταποκρίνεται σε καθημερινά σε δεκάδες αιτήματα πολιτών και άλλων υπηρεσιών, καταρτίζει μελέτες, εκπονεί εισηγήσεις προς τα συλλογικά όργανα του Δήμου, συνεργάζεται με άλλους δημόσιους φορείς, συμμετέχει κατόπιν κλήρωσης σε διαγωνισμούς άλλων ΟΤΑ. Αυτή η Υπηρεσία των 5 μηχανικών, που κανονικά θα έπρεπε να είναι 20 τουλάχιστον, κατάφερε να υλοποιήσει όσα σας προανέφερα. Με την έννοια αυτή, η κριτική δεν είναι προς τη Διοίκηση, αλλά προς αυτούς τους 5 μηχανικούς», κατέληξε ο Αντιδήμαρχος.