logo


 Κατάθεση σκέψεων και προβληματισμών το παρακάτω κείμενο του Κ. Κουριδάκη, επικεφαλής της παράταξης Εύπολις- Συνεργασία Δημοτών Διονύσου, για την εποχή που ζούμε και όλα αλλάζουν αλλά κάποιες αρχές μένουν διαχρονικά ακλόνητες, αντίδοτα σε κάθε είδους ιό:

Ο κόσμος δεν θα είναι ποτέ ο ίδιος μετά τον κορονοϊό.  Ο κόσμος αλλάζει…

Μπορεί να βάλαμε μάσκες, αλλά σίγουρα έπεσαν οι μάσκες όλων αυτών που θέλουν να εκμεταλλεύονται την δυστυχία για να κερδίζουν. Αυτών που  δημιουργούν τον νέο κόσμο, τον νέο άνθρωπο, τον νέο πολίτη.

Τίποτε πλέον δεν είναι συνωμοσιολογικό.  Η πραγματικότητα ξεπέρασε κάθε σενάριο συνωμοσιολογίας.

Οδηγούμαστε στο χάος ή ήμασταν μέσα;

Η κατάσταση (κατεστημένο) είναι εκτός ελέγχου ή έχει τον απόλυτο έλεγχο;

Η κάθε μορφή εξουσίας ως καλά οργανωμένη «πυραμίδα» εκμεταλλεύεται τον φόβο, την ανάγκη, τον τρόμο και δουλεύει απρόσκοπτα, λόγω του κατεπείγοντος, για τη  ασφάλεια των «υπηκόων» για το καλό μας δηλαδή…

Η μάσκα προστατεύει και είναι αναγκαία, όμως είναι και μισή «κουκούλα» και την φορούν πολλοί, οπότε θέλει προσοχή…

Πόσο ίδιοι μοιάζουμε με τις μισές κουκούλες…

Οι αξίες μας, οι συνειδήσεις μας, τα πολιτισμικά μας χαρακτηριστικά, τα πλούσια ήθη μας, αυτά ευτυχώς δεν χρειάζονται μάσκες και καμία μάσκα δεν θα καταφέρει να τα αλλοιώσει.

Το χάος στις ψυχές μας δεν θα τρυπώσει και δεν θα ευθύνεται η μάσκα, μας προστατεύει η πίστη μας, ο πολιτισμός μας, η ιστορία μας. 

Διασφαλίζουμε την υγεία μας, όμως την μεγαλύτερη προστασία χρειάζονται ο νους και η ψυχή μας και αυτά σίγουρα δεν προστατεύονται με καμία μάσκα.

Η θνητότητα του σώματος νομοτελειακά είναι δεδομένη και προσωπική, όπως και η αθανασία της ψυχής.  Η αθανασία του πνεύματος και του πολιτισμού είναι πανανθρώπινο επίτευγμα.

Δανείζομαι διαχρονικές σοφές φράσεις του Νέλσον Μαντέλα,

«Η ελευθερία δεν θα είχε κανένα νόημα, χωρίς ασφάλεια στα σπίτια και τους δρόμους».

«Το να είσαι ελεύθερος δεν σημαίνει απλώς να σπάσεις τις αλυσίδες σου, αλλά το να ζεις με τρόπο που να σέβεται και να υποστηρίζει την ελευθερία των άλλων».

«Η εκπαίδευση είναι το πιο ισχυρό όπλο για να αλλάξεις τον κόσμο».

Παιδεία, Πίστη, Πολιτισμός αυτά είναι τα διαχρονικά αντίδοτα στον κάθε «ιό».

Κωστής Κουριδάκης