logo


Με 7 θέματα θα συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη αύριο Τρίτη 1 Δεκεμβρίου, αμέσως μετά από την Οικονομική, και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Διονύσου. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει- και για τον εξαιρετικά επείγοντα χαρακτήρα του- το θέμα της τροποποίησης του ρυμοτομικού σχεδίου στο Ο.7 174β στην περιοχή Σεμέλη της Κοινότητας Διονύσου, που θα ανοίξει το δρόμο για την μετεγκατάσταση εκεί του 1ου Νηπιαγωγείου της περιοχής. Υπενθυμίζεται πως το οικόπεδο όπου σήμερα στεγάζεται το Νηπιαγωγείο, επί της οδού Σατωβριάνδου, δίπλα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο, αποδόθηκε με δικαστική απόφαση σε ιδιώτες, στους οποίους αναγνωρίσθηκε δικαίωμα χρησικτησίας, με το Δήμο Διονύσου να μαθαίνει την εξέλιξη αυτή με τέσσερα χρόνια καθυστέρησης, το 2019, και όταν πλέον είχαν απολεσθεί όλες οι προβλεπόμενες προθεσμίες αντίδρασης. Μετά από την τροποποίηση του Ρυμοτομικού, που θα πρέπει να επικυρωθεί με Προεδρικό Διάταγμα, ο χώρος στη Σεμέλη θα παραχωρηθεί στον αρμόδιο φορέα ΚΤΥΠ, που θα ανεγείρει το Νηπιαγωγείο σε έκταση 1200 τ.μ. κατ’ ελάχιστον. Η εισήγηση του Προέδρου της Επιτροπής και Αντιδημάρχου Χωροταξικού Σχεδιασμού Γ. Φωτάκη συνοδεύεται ήδη από την ομόφωνη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Διονύσου, που συζήτησε εσπευσμένα το ίδιο θέμα στη συνεδρίασή του την περασμένη Παρασκευή 27/11, όπως έχει καταγράψει η Οδός Διονύσου.

Διορθώνεται επιπλέον η πρόσφατη απόφαση της Επιτροπής, με την οποία ορίζονταν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Σταμάτα στο πλαίσιο του έργου της αποχέτευσης. Η μονοδρόμηση της οδού Ειρήνης, που- μετά από πρόταση του επικεφαλής της παράταξης «Εύπολις- Συνεργασία Δημοτών Διονύσου» Κ. Κουριδάκη– είχε γίνει ομόφωνα δεκτή στη συνεδρίαση της 16ης Οκτωβρίου, δεν μπορεί εντούτοις να υλοποιηθεί, μια που θα απαιτείτο ολική τροποποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης, σύμφωνα με τη δήλωση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Στ. Κριεμάδη, λίγες ημέρες νωρίτερα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

Ενημερώσεις- Ανακοινώσεις

ΘΕΜΑ 1o: Διατύπωση σύμφωνης γνώμης για την έγκριση απότμησης – υποβιβασμού στάθμης πεζοδρομίου επί της Λεωφ. Μαραθώνος στη Δ.Κ. Άνοιξης σε θέση του υπό ίδρυση μικτού πρατηρίου υγραερίου LPG και υγρών καυσίμων με πλυντήριο – λιπαντήριο αυτοκινήτων της εταιρείας «NORTH FUELS E.E.»

ΘΕΜΑ 2o: Τροποποίηση της αριθμ.34/2020 απόφαση της Ε.Π.Ζ. που αφορά προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεων για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων επί της οδού Στρατηγού Κουτσουμπρή της Δ.Κ. Σταμάτας στα πλαίσια του έργου: «Δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων σε οικισμούς του Δήμου Διονύσου – Κρυονέρι, Σταμάτα, Ροδόπολη, Διόνυσος, Αγ. Στέφανος»

ΘΕΜΑ 3o: Διατύπωση σύμφωνης γνώμης επί των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην δεξιά παράπλευρη οδό της Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας στα πλαίσια του έργου: «Κατασκευή αγωγών αποχέτευσης ακαθάρτων σε περιοχές αρμοδιότητας ΕΥΔΑΠ Α.Ε.»

ΘΕΜΑ 4o: Επικαιροποίηση της 6/2017 Απόφαση Ε.Π.Ζ. λόγω παρέλευσης τριετίας.

ΘΕΜΑ 5o: Τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της Δ.Κ. Διονύσου ΟΤ 174β.

ΘΕΜΑ 6o: Έγκριση ή μη κοπής δέντρων στη Δ.Κ. Κρυονερίου.

ΘΕΜΑ 7o: Έγκριση ή μη κοπής δέντρων που φύονται σε κοινόχρηστους χώρους του Δήμου».