logo


Σχέδιο αντιμετώπισης των χιονοπτώσεων θα αποστείλει στο Δήμο η Κοινότητα Διονύσου, όπως το ενέκρινε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου της, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου. Το σχέδιο, ίδιο με το περυσινό, λειτούργησε αποτελεσματικά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις όλων των τοπικών συμβούλων, και περιλαμβάνει εξασφάλιση 11 συνολικά οχημάτων, του προσωπικού για το χειρισμό τους, κατά προτίμηση ντόπιου που γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες της περιοχής, και μέσων, όπως για παράδειγμα ασύρματων αλλά και τη δημιουργία βάσης δεδομένων με συμπολίτες που χρειάζονται άμεσο απεγκλωβισμό και μεταφορά λόγω χρόνιων παθήσεων ή έκτακτων περιστατικών.

Στο σχέδιο, που θα κοινοποιηθεί στους εντεταλμένους συμβούλους για την Πολιτική Προστασία Θ. Κρητικό και Χ. Πέππα, προβλέπεται ακόμη η δυνατότητα σύμβασης με ιδιώτη για την κατά περίπτωση ενίσχυση του στόλου των μηχανημάτων.

Συντονισμός, προγραμματισμός και σωστή ιεράρχηση των σημείων της πόλης που παρουσιάζουν ιδιαίτερη δυσκολία και επικινδυνότητα- αυτά είναι που χρειάζονται, για να λειτουργήσει και φέτος  το σχέδιο με την ίδια αποτελεσματικότητα, τόνισαν όλα τα μέλη του Τοπικού, που ζήτησαν από τον Πρόεδρο Τ. Μπάση να ασκήσει προς τη Διοίκηση του Δήμου όση πίεση απαιτείται, ώστε να εξασφαλισθεί ό,τι χρειάζεται, και παράλληλα να αναλάβει η Κοινότητα την πλήρη ευθύνη διεκπεραίωσης των ενεργειών “γιατί εμείς γνωρίζουμε καλύτερα την περιοχή μας”, όπως είπε ο Κ. Μπομπής– “φτάνει βέβαια να μας δοθούν αυτά που χρειαζόμαστε”, συμπλήρωσε η Κ. Τσάκωνα.

 

Επανέλαβαν επιπλέον τις βασικές οδηγίες κατά τη διάρκεια χιονοπτώσεων, που θα αποτελέσουν και το περιεχόμενο σχετικής ανακοίνωσης προς τους κατοίκους:

Για την κυκλοφορία των οχημάτων στη διάρκεια χιονοπτώσεων απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες

Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των εκχιονιστικών οχημάτων, τα ΙΧ πρέπει να σταθμεύουν στη μια πλευρά του δρόμου

Στους κατοίκους που μένουν σε ιδιαιτέρως ανηφορικούς δρόμους- και από αυτούς υπάρχουν πολλοί στο Διόνυσο…- συνιστάται να αφήνουν τα οχήματά τους σε κεντρικές αρτηρίες, που πρώτες καθαρίζονται από χιόνια, για να μην αντιμετωπίζουν πρόβλημα στις αναγκαίες μετακινήσεις τους.

Και, βέβαια, περιορίζουμε τις μετακινήσεις μας, στις απολύτως απαραίτητες.