logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Πέμπτη 19/11/2020 η διαδικτυακή εκδήλωση που συνδιοργάνωσε ο σύλλογός μας μαζί με την Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και την ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης με θέμα «Σχολεία ανοιχτά σε καιρό πανδημίας με όρους υγιεινής και ασφάλειας. Είναι εφικτό;». Στην εκδήλωση συμμετείχαν ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ απ΄ όλη την Ελλάδα.

Στην πλούσια συζήτηση που διεξάχθηκε, με τη συμβολή εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα, της προέδρου της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής Στέλλας Βαλαβάνη, των υγειονομικών Ηλία Κονδύλη (Αναπληρωτής Καθηγητής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Πολιτικής Υγείας στο Α.Π.Θ.) και Αφροδίτης Ρέντζιου (προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων  Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας), αναδείχθηκαν οι αιτίες που οδήγησαν στο κλείσιμο των σχολείων, για τα μέτρα που έπρεπε να παρθούν ήδη από το Μάρτιο για σχολεία ανοιχτά με όρους υγιεινής και ασφάλειας, αλλά και αυτά που άμεσα πρέπει να παρθούν.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην τηλεκπαίδευση, τους όρους κάτω από τους οποίους καλούνται να την υλοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί, την ανισοτιμία πρόσβασης των μαθητών  σε αυτήν με ευθύνη, όπως και για τα παραπάνω, της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας, που θεωρούν τη ζωή, την υγεία, τη μόρφωση κόστος.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας μαζί με τους γονείς, τους μαθητές για σχολεία ανοιχτά με όρους υγιεινής και ασφάλειας. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους υγειονομικούς για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Την εκδήλωση μπορείτε να την παρακολουθήσετε :

Youtube:http://bit.ly/3f1l5GC
Faceboook:http://bit.ly/3nlrI9x

https://youtu.be/5zqU2aw27uE

Για το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ                                                  

H ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ