logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απουσία σεβασμού στις αποφάσεις των θεσμικών οργάνων- Επικίνδυνη κυκλοφορία σε παράκαμψη λόγω έργων αποχέτευσης

Για την ενημέρωση των Δημοτών, στην 10η /2020 συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής  στις 21/10/2020,  ήρθε για έγκριση και ψήφιση η μελέτη προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων επί της οδού Στρατηγού Κουτσουμπρή της Δ.Κ. Σταμάτας στα πλαίσια του έργου: «Δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων σε οικισμούς του Δήμου Διονύσου – Κρυονέρι,Σταμάτα, Ροδόπολη, Διόνυσος, Αγ. Στέφανος».

Στην συνεδρίαση αυτή ο επικεφαλής της παράταξης ΕΥΠΟΛΙΣ  Κωστής Κουριδάκης πρότεινε τροποποίηση της κυκλοφοριακής ρύθμισης, η οποία και ψηφίστηκε ομόφωνα.

Η πρόταση τροποποίησης αφορούσε, λόγω επικινδυνότητας, τη μονοδρόμηση της οδού Ειρήνης με κατεύθυνση από Πιπεροπούλου  – Άνοιξη προς Μ. Αλεξάνδρου – Σταμάτα.

Μετά την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε στο έργο (χωρίς να βγάλουμε προσωπικές φωτογραφίες)  διαπιστώθηκε ότι δεν έχει τηρηθεί η τροποποίηση της κυκλοφοριακής ρύθμισης δηλαδή δεν υπάρχει σήμανση για μονοδρόμηση της οδού  Ειρήνης με κατεύθυνση από Πιπεροπούλου  προς Μ. Αλεξάνδρου.

Μετά από παραμονή στην διασταύρωση Μ. Αλεξάνδρου και  Ειρήνης, παρά τα μέτρα λόγω πανδημίας, παρατηρήσαμε ότι υπήρχε αρκετή κίνηση και σε συνδυασμό  με την στενότητα της οδού Ειρήνης και την μη απαγόρευση ανόδου να είναι υπαρκτός ο κίνδυνος ατυχημάτων.

Αναρωτιόμαστε ποιοι είναι υπεύθυνοι για την τήρηση των αποφάσεων των θεσμικών οργάνων και ποιοι είναι αυτοί που θέτουν σε κίνδυνο τους Πολίτες.      

Ως παράταξη έχουμε θέσει ερωτήματα στο Δημοτικό συμβούλιο, για την ασφαλή κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο και ειδικά για αυτόν τον δρόμο περιμένουμε να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες παρεμβάσεις για την ασφαλή διέλευση των οχημάτων.