logo


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σαράντα επτά χρόνια μετά το Νοέμβρη του 1973, η μεγάλη εξέγερση της νεολαίας ενάντια στην δικτατορία των συνταγματαρχών παραμένει το πιο φωτεινό παράδειγμα και πηγή έμπνευσης για κάθε δημοκρατικό αγώνα.

Το ανεξίτηλο στίγμα που άφησε η εξέγερση του Πολυτεχνείου παραμένει και σήμερα ζωντανό, αρνούμενο να πάρει απλώς τη θέση του σε μια τυπική μουσειακή προθήκη. Αρνείται σε πείσμα πολλών επίδοξων να γίνει απλά μια τυπικά αναφερόμενη ανάμνηση.

Η χουντικής έμπνευσης απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 4 ατόμων, αποκαλύπτει ακόμα και στους πιο δύσπιστους, το επικίνδυνο για τις δημοκρατικές ελευθερίες σχέδιο της κυβέρνησης και των ακροδεξιών που την ρυμουλκούν.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με πρόσχημα τον κορωνοϊό, υλοποιεί χωρίς τον παραμικρό δισταγμό, ένα σχέδιο αυταρχικής-αντιδημοκρατικής εκτροπής. Εξαπολύει μια κατά μέτωπο επίθεση στο Σύνταγμα και τα συνταγματικά δικαιώματα επιχειρώντας την κατάλυσή τους.

Ο καλύτερος φόρος τιμής για την υπεράσπιση των αγώνων των εξεγερμένων του Πολυτεχνείου, των νεκρών, των εξόριστων, των φυλακισμένων και βασανισμένων, είναι να πιάσουμε το νήμα και να αγωνιστούμε για μια καλύτερη ζωή για όλες και όλους, για Ελευθερία, Δημοκρατία και κοινωνική Δικαιοσύνη.

Το Πολυτεχνείο Ζει! Μένουμε δυνατοί και αγωνιστικοί!

Η Επιτροπή Παιδείας του Παρατηρητηρίου της

Ν.Ε Σύριζα Ανατολικής Αττικής