logo


Στη λίστα με τα σχολεία που λόγω της πανδημίας έχουν κλείσει και στο Δήμο Διονύσου- είτε κάποια τμήματά τους είτε συνολικά- προστέθηκε από την περασμένη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου και το 1ο Νηπιαγωγείο Διονύσου, όπου δασκάλα διαγνώσθηκε θετική στον κορονοϊό. Την είδηση έφερε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την επόμενη ημέρα Τρίτη 3/11, ο Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης που αμέσως μετά ανακοίνωσε και τα έκτακτα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού που λαμβάνονται στην πόλη μας:

– Εφαρμογή τηλεργασίας στο 50% του προσωπικού του Δήμου.

– Επαναλειτουργία της γραμμής επικοινωνίας και υποστήριξης της Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υπηρεσίας του Δήμου Διονύσου (210 8141751), η οποία τίθεται στη διάθεση κάθε πολίτη για οποιαδήποτε ερώτηση ή επείγουσα διαχείριση.

– Εντατικοποίηση των ελέγχων για την αποτροπή συνωστισμού στους δημόσιους χώρους από τη Δημοτική Αστυνομία, με τη συνδρομή του Αστυνομικού Τμήματος Διονύσου και τις βραδινές ώρες από την Ιδιωτική Εταιρία Φύλαξης του Δήμου.

– Επίσπευση της φωταγώγησης όλου του Δήμου, με ιδιαίτερη έμφαση τις πλατείες και τους εμπορικούς δρόμους.

  Συνέχιση των απολυμάνσεων σε δημοτικά κτίρια, σχολεία και άλλους κοινόχρηστους χώρους.

– Παροχή βοήθειας προς τις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου, σε μάσκες και αντισηπτικά.

– Αναστολή λειτουργίας των δημοτικών εγκαταστάσεων για αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην Οδό Διονύσου η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α. Τόκα, τα μαθήματα συνεχίζονται κανονικά στο παραπλεύρως ευρισκόμενο 1ο Δημοτικό Διονύσου, ενώ γονείς με παιδιά στο Νηπιαγωγείο και στο Δημοτικό, έχουν κρατήσει τα μεγαλύτερα αδέρφια στο σπίτι για προληπτικούς λόγους.

Υπενθυμίζεται πως κλειστά παρέμεναν μετά από κρούσματα που διαπιστώθηκαν το περασμένο διάστημα το ΓΕΛ και ένα τμήμα του Γυμνασίου Άνοιξης, που θα συνεχίσουν την τηλεκπαίδευση με βάση τα μέτρα για το το καθολικό lockdown, που πριν από λίγη ώρα ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση, καθώς και ένα τμήμα της Στ’ τάξης του Δημοτικού στην ίδια Κοινότητα.