logo


Το αίτημα για τη στελέχωση του Δημοτικού Πολυϊατρείου και του Κέντρου Υγείας Αγ. Στεφάνου με παιδιάτρους, καθώς και τη δωρεάν επαναλαμβανόμενη εξέταση μαθητών και εκπαιδευτικών για κορονοϊό, φέρνει στο Δημοτικό Συμβούλιο η Ένωση Γονέων Διονύσου, με επιστολή που απευθύνεται στην Πρόεδρο Σ. Κατσίγιαννη και την οποία ήδη προσυπογράφουν μέλη Συλλόγων Γονέων από τα σχολεία της περιοχής. Υπενθυμίζεται πως, βάσει του Κανονισμού λειτουργίας του, το Δημοτικό Συμβούλιο συζητά υποχρεωτικά προτάσεις που κατατίθενται σ’αυτό από τουλάχιστον 25 άτοµα για την επίλυση ζητηµάτων αρµοδιότητάς του. Η Ένωση Γονέων μέχρι στιγμή έχει συγκεντρώσει 300 υπογραφές:

Διόνυσος 20 Οκτωβρίου 2020

Προς την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου

Θέμα:

Στελέχωση του Δημοτικού Πολυϊατρείου με παιδιάτρους

Τα σχολεία ξεκίνησαν στις 14 Σεπτεμβρίου κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας.

Τα παιδιά μας βρίσκονται συνωστισμένα σε αίθουσες με περισσότερους από 20 μαθητές με μόνους τρόπους προφύλαξης τα ανοικτά παράθυρα και την χρήση της μάσκας.

Όπως κάθε χρόνο με την έναρξη των μαθημάτων αρχίζουν να παρουσιάζονται, κυρίως στις πιο μικρές ηλικίες, απλό συνάχι, βήχας και φυσικά ιώσεις.

Για την ουσιαστική πρόληψη θα πρέπει κάθε μαθητής που απουσιάζει από το σχολείο, για να επιστρέψει, να έχει σχετική βεβαίωση από παιδίατρο. Επιπλέον αρκετοί παιδίατροι ΔΕΝ δέχονται στο ιατρείο τους άρρωστα παιδιά και οι γονείς πρέπει να κατευθύνονται σε νοσοκομεία κυρίως ιδιωτικά.

Μπορείτε να εκτιμήσετε τι επιβάρυνση επιφέρει αυτό στις οικογένειες με δεδομένο ότι μια οικογένεια με 1, 2 ή 3 παιδιά θα πρέπει να επισκέπτεται ιδιώτη παιδίατρο με κόστος από 20 έως 50 ευρώ για 1 ή 2 φορές τον μήνα. Εφόσον χρειαστεί να γίνει και test για covid 19, η επιβάρυνση γίνεται δυσβάστακτη.

Με την επιστολή μας αυτή ζητάμε να συζητηθεί το σοβαρό αυτό πρόβλημα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και να αποφασιστεί:

1. Η καθημερινή στελέχωση του Δημοτικού Πολυϊατρείου με παιδιάτρους ώστε να εξασφαλιστεί η δωρεάν εξέταση όλων των μαθητών.

2. Η εξασφάλιση δωρεάν test για covid19 όταν υπάρχει ανάγκη ελέγχου

3. Η άμεση παρέμβαση στο Υπουργείο Υγείας για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Αγίου Στεφάνου με παιδιάτρους και δυνατότητα για δωρεάν επαναλαμβανόμενα test για covid19 σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Η πρόληψη και αντιμετώπιση του covid19 επιβάλλεται να είναι συλλογική υπόθεση.

Συμφωνούμε με το αίτημα της Ένωσης Γονέων Δήμου Διονύσου και υπογράφουμε.