logo


Στις 8 το βράδυ θα συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη το Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσου την Τρίτη 3 Νοεμβρίου, έχοντας 20 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη, με τα 15 από αυτά να αφορούν σε έγκριση προωτοκόλλων παραλαβής προμηθειών και υπηρεσιών. Από τα υπόλοιπα πέντε:

*Συμπτυγμένος (compact) υποσταθμός του ΔΕΔΔΗΕ προτείνεται να τοποθετηθεί στη Δροσιά, μετά και από τη σχετική πρόσφατη απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Υπενθυμίζεται πως το θέμα συζητήθηκε επανειλημμένα από το Τοπικό Συμβούλιο και την Επιτροπή, μια που εξετάστηκαν προηγουμένως και απορρίφθηκαν οι εναλλακτικές λύσεις του εναέριου υποσταθμού, που προτείνει ο ΔΕΔΔΗΕ, και του υπογειοποιημένου, η κατασκευή του οποίου είναι χρονοβόρα ενώ το- μεγάλο- κόστος θα πρέπει να καλυφθεί από το Δήμο.

*Επανέρχεται προς συζήτηση- και αν όλα πάνε καλά, και για έγκριση- ο Κανονισμός της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Διονύσου. Υπενθυμίζεται πως ο Κανονισμός, που ως κανονιστική διάταξη απαιτεί την αυξημένη πλειοψηφία των 21 θετικών ψήφων, παρά τη διαβούλευση που είχε προηγηθεί, δεν είχε εγκριθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον περασμένο Ιούλιο, μια που επί συνόλου 23 παρόντων δημοτικών συμβούλων είχε συγκεντρώσει 18 θετικές ψήφους, με τέσσερα μέλη της μείζονος μειοψηφίας να καταψηφίζουν, διαφωνώντας με την ελλιπή, όπως τη χαρακτήριζαν, εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Ν. Καρυστινού. Παράλληλα είναι βέβαιο πως θα θιχθεί και πάλι η μορφή της συνεργασίας της εθελόντριας Χ. Γιαννέτου με το Δήμο, που απασχόλησε την τοπική επικαιρότητα το αμέσως προηγούμενο διάστημα.

*Σύμβαση με το φορέα διαχείρισης στερεών αποβλήτων Αττικής (ΕΔΣΝΑ) για τη χρήση λειοτεμαχιστή και τη μεταφορά ογκωδών και κηπαίων, με πρόβλεψη για 338€ ανά ηµέρα 3ωρης απασχόλησης του λειοτεµαχιστή και 146 € ευρώ ανά δροµολόγιο ειδικών ανοικτών containers του Ε∆ΣΝΑ χωρητικότητας 30 κ.µ, προτίθεται να υπογράψει ο Δήμος Διονύσου, ακολουθώντας το παράδειγμα και άλλων Δήμων, όπως προκύπτει από την εισήγηση. Για το συγκεκριμένο θέμα, που περιλαμβανόταν και στην 7η αναμόρφωση του Προϋπολογισμού με δημιουργία ή και ενίσχυση δυο νέων κωδικών, μακρά συζήτηση εξελίχθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 6 Οκτωβρίου: “Τζάμπα τα κάναμε εμείς αυτά όταν ήμασταν Διοίκηση, και δη επί δικής μου Αντιδημαρχίας”, υποστήριξε η τέως Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Α. Πέππα, χαρακτηρίζοντας τους σχετικούς κωδικούς “πολύ περίεργους” και καλώντας τη Δημοτική Αρχή, αντί να σπαταλάει δημοτικά χρήματα, να αγοράσει ένα λειοτεμαχιστή, που θα μείνει στο Δήμο ως πάγιο περιουσιακό στοιχείο. “Εσείς τα πληρώνατε μέσω του συνολικού προϋπολογισμού. Όταν ερχόταν ο λειοτεμαχιστής στο Δήμο υπήρχε τιμολόγιο, κανονικότατο, και το ποσόν περνούσε στο συνολικό ετήσιο ποσόν εισφοράς προς τον ΕΔΣΝΑ”, απάντησε κατηγορηματικά ο Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης, χωρίς πάντως να πείσει την κ. Πέππα. Σύμφωνα με το Δήμαρχο, η ετήσια εισφορά του Δήμου προς τον ΕΔΣΝΑ ακουμπάει σχεδόν το 1 εκατομμύριο ευρώ, ενώ μέχρι τώρα στο ποσόν προστίθετο το κόστος για τη χρήση του λειοτεμαχιστή και τη μεταφορά ογκωδών και κηπαίων. Στο εξής, και μετά την υπογραφή της σύμβασης, τα δυο ποσά αποσυνδέονται για λόγους διαφάνειας.   

*ΚΕΠ Υγείας προτείνεται να ιδρυθεί και στην πόλη μας, μέσω του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, στο οποίο ο Δήμος Διονύσου είναι μέλος. Το ΚΕΠ, σύμφωνα με την ενημερωτική ιστοσελίδα του Δικτύου, συντονίζει:

1.Την οργάνωση προληπτικών εξετάσεων στους δημότες, κατά τα Διεθνή Πρωτόκολλα, για τα 8 νοσήματα (σ.σ. για 11 νοσήματα, χωρίς πάντως να απαριθμώνται, μιλάει στην εισήγησή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ν. Καρυστινός): Καρκίνος του παχέος εντέρου, Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, Καρκίνος του μαστού, Καρδιαγγειακός κίνδυνος, Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, Καρκίνος του προστάτη, Μελάνωμα και Κατάθλιψη.

2.Την δωρεάν παροχή υπηρεσιών σε ευπαθείς ομάδες.

3.Την ανάπτυξη προγραμμάτων αγωγής και προαγωγής της υγείας

Για τη λειτουργία του ΚΕΠ Υγείας απαραίτητη είναι η χρήση και συντήρηση λογισμικού, που θα παραχωρηθεί στο Δήμο Διονύσου από το Δίκτυο Υγιών Πόλεων, με ετήσια συνδρομή στην εταιρεία με την οποία είναι συμβεβλημένη το Δίκτυο, ύψους 1000 ευρώ.

* Τέλος, την υιοθέτηση ενός πολιτιστικού τοπόσημου ή μνημείου, και πιο συγκεκριμένα του αρχαιολογικού χώρου στη Ραπεντώσα, προτείνει στην εισήγησή του ο ίδιος Αντιδήμαρχος, στο πλαίσιο της θεσμοθέτησης της Εβδομάδας Βιώσιμων Στόχων που έχει τεθεί προς έγκριση από τα μέλη του Δικτύου SDG 17 Greece, στο οποίο ο Δήμος Διονύσου είναι μέλος. Πρόκειται, ειδικότερα, για την πρωτοβουλία “Υιοθέτησε ένα στόχο” με επίκεντρο τους τομείς της υγείας, της παιδείας, του πολιτισμού, της ανάπτυξης και του περιβάλλοντος. Στον τομέα του πολιτισμού, κάθε Δήμος μέλος του Δικτύου επιλέγει και ορίζει το δικό του Εμβληματικό Μνημείο που θέλει να τον προσδιορίζει στην “Πολιτιστική Διαδρομή” με όλα τα Μνημεία και Τοπόσημα των μελών που θα ενταχθούν σε μία σύγχρονη τεχνολογική εφαρμογή του Δικτύου. Όσο για την επιλογή του τοπόσημου, ο αρχαιολογικός χώρος στη Ραπεντώσα, όπως είναι γνωστό, συνδέεται άρρηκτα με τη γένεση του θεάτρου, καθώς εκεί διεξάγονταν τα “Μικρά Διονύσια”, ενώ συγχρόνως ξεκίνησαν οι πρώτες θεατρικές παραστάσεις στην Αττική, στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

ΘΕΜΑ 1ο: ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΝΕΟΥ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΥΠΟΣΤΑΘΜΟΥ ΤΟΥ ΔΕΔΔΗΕ ΣΤΗΝ ΔΕ ΔΡΟΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 2ο: Κανονισμός Λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Διονύσου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 3ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «Δαπάνες Πιστοποιήσεων Καταλληλότητας Παιδικών Χαρών από διαπιστευμένο Φορέα του ΕΣΥΔ.

ΘΕΜΑ 4ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ “Προμήθεια Παροχής Υπηρεσίας Πλυσίματος -Καθαρισμού Μεταφορικών Μέσων”.

ΘΕΜΑ 5ο: Διαβίβαση για την έγκριση πρωτόκολλων οριστικής παραλαβής των υπηρεσιών (συνοπτικός) για την αποκομιδή βιοαποδομήσιμων υλικών, Ανάδοχος ΠAΥΛΑΚΗΣ.

ΘΕΜΑ 6ο: Διαβίβαση για την έγκριση πρωτόκολλων οριστικής παραλαβής των υπηρεσιών για την παροχή υπηρεσιών μεταφοράς ογκωδών απορριμμάτων, Ανάδοχος ΠAΥΛΑΚΗΣ. (Αριθ. Πρωτ: 24576)

ΘΕΜΑ 7ο: Διαβίβαση για την έγκριση πρωτόκολλων οριστικής παραλαβής των υπηρεσιών για την παροχή υπηρεσιών μεταφοράς ογκωδών απορριμμάτων, Ανάδοχος ΠAΥΛΑΚΗΣ. (Αριθ. Πρωτ: 24269)

ΘΕΜΑ 8ο: Διαβίβαση για την έγκριση πρωτόκολλων οριστικής παραλαβής των υπηρεσιών για την παροχή υπηρεσιών μεταφοράς ογκωδών απορριμμάτων, Ανάδοχος ΠAΥΛΑΚΗΣ. (Αριθ. Πρωτ: 25751)

ΘΕΜΑ 9ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΒΙΟΑΠΟΔΟΜΗΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ, ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΠΕΡΜΕ. (Αριθ. Πρωτ: 24578).

ΘΕΜΑ 10ο: Διαβίβαση για την έγκριση πρωτόκολλων οριστικής παραλαβής τμημάτων των υπηρεσιών για τη μεταφορά πολιτών για συμμετοχή σε εκπαιδευτικές & αθλητικές εκδηλώσεις. Ανάδοχος. Σαρρής Δ & Α Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε.

ΘΕΜΑ 11ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «Συντήρηση και προμήθεια αναλωσίμων φωτοτυπικών μηχανημάτων μάρκας RICOH».

ΘΕΜΑ 12ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «Συντήρηση και προμήθεια αναλωσίμων φωτοτυπικών μηχανημάτων μάρκας TOSHIBA»

ΘΕΜΑ 13ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΓΙΑ THN ΕΠΙΣΚΕΥH ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ, ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ «Θ. ΠΑΝΟΥΣΑΚΗΣ Α.Ε.».

ΘΕΜΑ 14ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ, ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ «ΚΑΞΕΚΩ».

ΘΕΜΑ 15ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ KAI ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ «ΣΙΔΕΡΗΣ Ι. ΜΙΧΑΛΗΣ».

ΘΕΜΑ 16ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΒΙΟΑΠΟΔΟΜΗΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ, ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΠΕΡΜΕ. (Αριθ. Πρωτ: 27170).

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ 17ο: ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΔΣΝΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΛΕΙΟΤΕΜΑΧΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΟΓΚΩΔΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 18ο: Δημιουργία ΚΕΠ Υγείας (Κέντρο Πρόληψης για την Υγεία) στο Δήμο μας & ετήσια συντήρηση για το Λογισμικό του ΚΕΠ Υγείας και τις επιπλέον Υπηρεσίες.

ΘΕΜΑ 19ο: Ενεργοποίηση 5 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης σε κάθε Δήμο μέλος του Δικτύου SDG 17 Greece στο πλαίσιο της Εβδομάδας Βιώσιμων Στόχων 2020.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΘΕΜΑ 20ό: Λήψη απόφασης για τον καθορισμό των θέσεων περιπτέρων που θα παραχωρηθούν με κλήρωση στην κατηγορία 30% (άτομα με αναπηρία, πολύτεκνους, πολεμιστές Κύπρου κλ) και στην κατηγορία 70% (με δημοπρασία) – Ορισμός τόπου και αρμόδιας επιτροπής για τη διενέργεια δημόσιας κλήρωσης για την κατηγορία 30% – Καθορισμός χρόνου παραχώρησης περιπτέρων.