logo


Η κατάστασή του παρουσίασε βελτίωση, όμως λίγες ημέρες αργότερα ξεψύχησε. Αυτά με λίγα λόγια γράφει στις γνωματεύσεις του ο κτηνίατρος της κλινικής, όπου μεταφέρθηκε το αδέσποτο σκυλάκι, το οποίο χτυπήθηκε και εγκαταλείφθηκε στη Ροδόπολη από διερχόμενο όχημα πριν από ενάμιση μήνα περίπου. Οι χειρισμοί του Δήμου Διονύσου αναφορικά με την περίθαλψη του ζώου, αλλά και τη συνολική αντιμετώπιση αυτού του περιστατικού, έχουν αμφισβητηθεί έντονα τόσο από μεμονωμένους πολίτες, όσο και από τη φιλοζωική οργάνωση Αρωγοί Ζώων Αγ. Στεφάνου, που δηλώνουν αποφασισμένοι να καταθέσουν αναφορά στον Εισαγγελέα, και γι’ αυτό αλλά και για άλλα περιστατικά. Όπως δηλώνουν, το σκυλί θα μπορούσε να είχε σωθεί αν ο Δήμος ενεργούσε έγκαιρα, ζητώντας ακόμη και οικονομική στήριξη από τις τοπικές φιλοζωικές οργανώσεις.

Εντωμεταξύ, μήνυση κατά αγνώστων έχει υποβάλει ο Δήμος Διονύσου για την εγκατάλειψη του τραυματισμένου ζώου από τον οδηγό, η οποία θα αργήσει να πάρει το δρόμο της, σύμφωνα με όσα δήλωσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Οδού Διονύσου στο περιθώριο της Οικονομικής Επιτροπής ( 27/10), ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γ. Τσουδερός.

Ο ίδιος πάντως επιμένει πως ο Δήμος ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο σοβαρό περιστατικό, επικαλούμενος μάλιστα τη σχετική αλληλογραφία με την κτηνιατρική κλινική, με την οποία ο Δήμος έχει υπογράψει σύμβαση:

Στη γνωμάτευσή του με ημερομηνία 6/10 ο κτηνίατρος, 16 ημέρες μετά από τον τραυματισμό του σκύλου, στη διάρκεια των οποίων λάμβανε φαρμακευτική αγωγή και περίθαλψη, διαπιστώνει βελτίωση της κατάστασής του και συστήνει διπλή επέμβαση σε δυο χρόνους, κόστους 2000 ευρώ περίπου, χωρίς πάντως να εκφράζει ανησυχία για τη ζωή του σκύλου.

Ενώ στη γνωμάτευση με ημερομηνία 16 Οκτωβρίου, όπου διαπιστώνεται ο θάνατος του ζώου, πιθανόν από θρομβοεμβολή, πιθανολογεί πως αυτή η επιπλοκή θα μπορούσε να συμβεί ακόμη και μετά από τις επεμβάσεις.