logo


Προς το Δήμαρχο Διονύσου Γ. Καλαφατέλη, με κοινοποίηση σε μια σειρά φορέων με πρώτο τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών, απευθύνεται η επιστολή του Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Ροδόπολης Δ. Τζωρτζόπουλου, με θέμα την παραχώρηση της Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων του σχολείου για χρήση από αθλητικά σωματεία. Υπενθυμίζεται πως η εν λόγω αίθουσα- όπως και τα άλλα 3 Κλειστά σχολικά Γυμναστήρια- έχει πολλές φορές αποτελέσει σημείο τριβής, μια που σε επίσημα δημοτικά έγγραφα αποκαλείται επίμονα δημοτικό γήπεδο, παρά τις εξίσου επίμονες επισημάνσεις πως πρόκειται για σχολικό χώρο, και καταχρηστικά μόνο χρησιμοποιείται ως Γυμναστήριο. Αξίζει εδώ να αναφερθεί το γεγονός ότι πριν από ακριβώς 9 μήνες, το Νοέμβριο του 2019, ο χαρακτηρισμός των σχολικών ως δημοτικών γηπέδων είχε απασχολήσει και το Δημοτικό Συμβούλιο, όταν νεοσύστατο τμήμα βόλεϋ ζητούσε ώρες προπόνησης στα Κλειστά της πόλης. Είχε μάλιστα αναφεθεί από τότε πως ο Διευθυντής του Δημοτικού Ροδόπολης σε επικοινωνία του με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Ν. Καρυστινό είχε απαριθμήσει λεπτομερώς τα προβλήματα που παρουσιάζονται λόγω της χρήσης της Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων του σχολείου και ως αθλητικού χώρου από τοπικά σωματεία.

Σήμερα ο κ. Τζωρτζόπουλος επανέρχεται δριμύτερος, μια που στην επιστολή του διατυπώνει σοβαρά ερωτηματικά και επιφυλάξεις για την ασφάλεια των μαθητών, σε συνθήκες πανδημίας, όταν ο χώρος που προορίζεται να καλύψει ανάγκες του σχολείου, χρησιμοποιείται τις υπόλοιπες ώρες από τέσσερα μάλιστα τοπικά αθλητικά σωματεία, με κίνδυνο τη διασπορά του κορονοϊού. Τις ανησυχίες αυτές, προσθέτει στην επιστολή του ο Διευθυντής του Δημοτικού, μοιράστηκε με την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Α. Τόκα, ενόψει των αποφάσεων για την παραχώρηση χώρων στα αθλητικά σωματεία, ζητώντας της διευρυμένη συνάντηση- τηλεδιάσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Αντιδήμαρχο, σωματεία, Σύλλογο και Ένωση Γονέων, κ.λπ.) ώστε να διευκρινισθεί αν και πώς μπορεί να γίνει η παραχώρηση του συγκεκριμένου χώρου με ασφάλεια. Το αίτημα αυτό αγνοήθηκε από τη Σχολική Επιτροπή, υπογραμμίζει ο κ. Τζωρτζόπουλος, που απευθυνόμενος στο Δήμαρχο τού ζητεί να ενστερνισθεί την αγωνία των εκπαιδευτικών να διασφαλίσουν υγιές σχολικό περιβάλλον για τους μικρούς μαθητές.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως, σύμφωνα με πληροφορίες της Οδού Διονύσου, κινητοποίηση ετοιμάζει και ο Σύλλογος Γονέων του Δημοτικού Ροδόπολης, που ήδη συγκεντρώνει υπογραφές ώστε το θέμα να έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Από την πλευρά της η κ. Τόκα δήλωσε στην Οδό Διονύσου πως η επιστολή τής κοινοποιήθηκε μόλις την Παρασκευή 4/9 το μεσημέρι, και επιφυλάχθηκε να τη μελετήσει από Δευτέρα. Υπενθύμισε πάντως πως από την εισήγησή της για την παραχώρηση των σχολικών χώρων στα αθλητικά σωματεία δεν έλειπαν οι επιφυλάξεις και οι προβληματισμοί, ειδικά λόγω της πανδημίας, γι’ αυτό και ζητούσε τον ορισμό εκ μέρους των σωματείων υπεύθυνου για την ασφάλεια και την καθαριότητα των χώρων.

Ολόκληρη η επιστολή του Διευθυντή έχει ως εξής: