logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας που έπληξε το Λιβανέζικο λαό, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) εξέφρασε την αλληλεγγύη της προς τις γυναίκες του Λιβάνου, τις γυναίκες του Λιβανέζικου συνδέσμου για τα δικαιώματα των γυναικών και τις οικογένειες που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Οι λαοί της περιοχής εδώ και χρόνια υφίστανται τις συνέπειες των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Αυτή τη στιγμή ο Λιβανέζικος λαός υποφέρει και από τις συνέπειες των φονικών εκρήξεων που σημειώθηκαν πρόσφατα στο λιμάνι της Βηρυτού.

Εκφράζουμε και έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους εκατοντάδες χιλιάδες άστεγους, στους τραυματισμένους, στις γυναίκες που έχουν στην ευθύνη τους την φροντίδα των παιδιών, των ηλικιωμένων και των ανήμπορων της οικογένειάς τους, συμμετέχοντας την πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ.

Οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της ΟΓΕ συγκεντρώνουμε άμεσα είδη πρώτης ανάγκης (ακολουθεί αναλυτικός κατάλογος) για να σταλούν στους εργαζόμενους και το λαό του Λιβάνου.

ΤΡΟΦΙΜΑ

Ζάχαρη

Ρύζι

Φακές

Φασόλια

Ρεβίθια

Ζυμαρικά

Αλεύρι

Γάλα σκόνη

Γάλα σκόνη για παιδιά   

Κονσέρβες

ΥΛΙΚΑ

Κουβέρτες

Κλινοσκεπάσματα

Απορρυπαντικά

Ιατροφαρμακευτικό Υλικό

Αναλώσιμα

Για την Αττική σε συνεννόηση με την ΟΓΕ, η υλική βοήθεια συγκεντρώνεται στα γραφεία του ΠΑΜΕ, Αγ. Φιλοθέης 5β, 10556, Αθήνα, τηλ. Επικοινωνίας 210 3301842, 210 3301847, 210 3833786.

Για την υπόλοιπη Ελλάδα η συγκέντρωση του υλικού γίνεται σε συνεννόηση με τα σωματεία ή τα Εργατικά Κέντρα των περιοχών.

Αθήνα, 13.8.2020

Το Γραφείο Τύπου της ΟΓΕ