logo


Θλιβερή επέτειος…

Δύο χρόνια πέρασαν από την καταστροφή στο Μάτι και στα καθ΄ ημάς, στο Δήμο Διονύσου, είναι εγκληματική η παντελής έλλειψη σχεδιασμού. Πολλές περιοχές θέτουν σοβαρή υποψηφιότητα για επανάληψη της τραγωδίας.

Πολεοδομικό χάος, στενοί δρόμοι με μεγάλες κλίσεις, συνεχή αδιέξοδα, ιδιωτικές παρεμβάσεις σε βάρος του δημόσιου χώρου είναι τα απαραίτητα συστατικά για την επανάληψη της τραγωδίας στις περιοχές μας. Η έλλειψη σχεδίου διαφυγής σε έκτακτες περιπτώσεις ανά συνοικία και γειτονιά, η απουσία μικρών πεζόδρομων για τη γρήγορη διαφυγή πεζών επιτείνουν την επικινδυνότητα σε ένα έκτακτο καταστροφικό γεγονός.

Είναι όντως τόσο περίπλοκο το πολεοδομικό χάος στις περιοχές μας που, πράγματι, λίγα μπορούν να γίνουν γα τη διευκόλυνση της αναχώρησης και της πρόσβασης στο οδικό μας δίκτυο. Θα πρέπει να αναζητηθούν έξυπνες λύσεις που να βοηθούν στην πρόσβαση. Τοπικές διαπλατύνσεις οδών όπου είναι εφικτό, σήμανση αδιεξόδων,  για προειδοποίηση ή απαγόρευση  εισόδου, διάνοιξη δρόμων για τη μείωση των αδιεξόδων και την αύξηση των κατευθύνσεων, κατασκευή cul-de-sac στις οδούς με αδιέξοδα ώστε τουλάχιστο να είναι δυνατή η άμεση αναστροφή των οχημάτων χωρίς ελιγμούς.

Η Παράταξη ΕΥΠΟΛΙΣ – Συνεργασία Δημοτών Διονύσου ζητά από τη Δημοτική Αρχή να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τον αναγκαίο σχεδιασμό και την άμεση υλοποίηση έργων που θα μειώσουν τον κίνδυνο ολοκληρωτικής καταστροφής σε περιοχές του Δήμου Διονύσου που είναι ευάλωτες σε έκτακτες και δύσκολες συνθήκες.