logo


Με την προμήθεια 4 αντλητικών συστημάτων για ισάριθμα οχήματα, μετά από πρόταση του Κλιμακίου Εθελοντών Διονύσου, καθώς και την τοποθέτηση ακόμη ενός πυροφυλακίου στη θέση Αχλαδούλα, τα οποία είχε προαναγγείλει ο εντεταλμένος σύμβουλος Θ. Κρητικός στη συνέντευξή του στην Οδό Διονύσου, εινσχύθηκε η πυροπροστασία του Δήμου Διονύσου, αυξάνοντας και την ετοιμότητά του σε περίπτωση πυρκαγιάς. Σχετικό είναι και το Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε πλήρη επιφυλακή αλλά και επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Διονύσου στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου, έχοντας μάλιστα ενισχύσει σημαντικά τον εξοπλισμό του.

Μετά από πρόταση των εθελοντών της Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου και του κου Δημήτρη Πιτιανούδη, την οποία αποδέχθηκε και ενέκρινε ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης και χάρη στη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων δημοτικών υπηρεσιών (Πολιτική Προστασία, Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Δημοτικές Κοινότητες) καθώς και των εθελοντικών κλιμακίων, τοποθετήθηκαν με επιτυχία 4 αντλητικά πυροσβεστικά συστήματα πάνω στα ημιφορτηγά αυτοκίνητα Ford 4Χ4 που ήδη διαθέτει ο Δήμος.

Με αυτή τη μετατροπή, η δύναμη του Δήμου για την άμεση επέμβαση κατά της φωτιάς αυξήθηκε κατά τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα.

Παράλληλα, με πρόταση του Εντεταλμένου Συμβούλου Πολιτικής Προστασίας Θανάση Κρητικού και χρηματοδότηση του ΣΠΑΠ, τοποθετήθηκε ένα νέο Πυροφυλάκιο στη θέση Αχλαδούλα στον Άγιο Στέφανο, πάνω από τον χώρο όπου βρίσκεται εγκατεστημένος ο Κλαδοφάγος, που δίνει τη δυνατότητα για ακόμη καλύτερη επόπτευση της ευρύτερης περιοχής. Το Πυροφυλάκιο θα επανδρωθεί από εθελοντές των Κλιμακίων Αγίου Στεφάνου και Ροδόπολης.

Ο Δήμαρχος Διονύσου επισκεπτόμενος το Αμαξοστάσιο του Δήμου Διονύσου, παρουσία της Αντιδημάρχου καθαριότητας Γιούλας Λακαφώση, των Εντεταλμένων Συμβούλων Πολιτικής Προστασίας Θανάση Κρητικού και Χρήστου Πέππα, του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Στεφάνου Δημήτρη Μπαμπανίκα, του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Κρυονερίου Ηρακλή Χιώτη, υπαλλήλων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, της Πολιτικής Προστασίας και εθελοντών, δήλωσε τα εξής:

«Στο Δήμο Διονύσου εργαζόμαστε όλοι μαζί και στον τομέα της πυροπρόληψης και πυροπροστασίας, προκειμένου οι δημότες μας να κοιμούνται ήσυχοι. Ενισχύουμε τον εξοπλισμό του Δήμου μας και αυξάνουμε παράλληλα το επίπεδο ετοιμότητάς μας. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου στην Πολιτική Προστασία, το Περιβάλλον, και τις άλλες συναρμόδιες Υπηρεσίες, τους Προέδρους όλων των Δημοτικών Κοινοτήτων και βέβαια τους εθελοντές μας, οι οποίοι αποτελούν ένα πολύτιμο κεφάλαιο για το Δήμο μας».