logo


Επτά θέματα στην Ημερήσια Διάταξη για την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Διονύσου, που μετά από τρεις και πλέον μήνες θα συνεδριάσει δια ζώσης μεν, αλλά κεκλεισμένων των θυρών, στο Δημαρχείο Αγ. Στεφάνου αύριο Τετάρτη στις 9 το πρωί.

Κεντρικό θέμα είναι αυτό της εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την προτεραιοποίηση στην εκπόνηση των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων. Το σχετικό θέμα, υπενθυμίζεται, απασχολεί  έντονα τους αιρετούς, και όχι μόνο, της πόλης το τελευταίο τριήμερο μια που χθες συζητήθηκε από διαπαραταξιακή επιτροπή, σήμερα Τρίτη 8/7 από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και σε λίγες ώρες, στις 8 το βράδυ, θα έρθει και στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη διαμόρφωση της τελικής πρότασης. Αύριο η Οικονομική Επιτροπή καλείται να εγκρίνει την εκδήλωση ενδιαφέροντος, ώστε ο Δήμος Διονύσου να ενταχθεί στο οικείο πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Το ποσόν των 5.890 ευρώ, έναντι 6.076 ευρώ του ενδεικτικού προϋπολογισμού της σχετικής μελέτης, θα στοιχίσει η απ’ ευθείας ανάθεση σε εταιρεία των υπηρεσιών προβολής και επικοινωνίας για τις ανάγκες του ∆ήμου ως μέσων ενημέρωσης στην καταπολέμηση του κορονοϊού.

Επανέρχονται, τέλος, οι 10 συμβασιούχοι που πρόσφατα (22 Ιουνίου) ζητούσαν να διαταχθεί ο Δήμος να αποδέχεται προσωρινά την εργασία τους μέχρι να εκδοθεί απόφαση για την αίτηση αφαλιστικών μέτρων που είχαν υποβάλει, με τελικό στόχο- και μετά από άσκηση και αγωγής- να αναγνωρισθεί ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, άρα οι συμβάσεις τους πρέπει να μετατραπούν από ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Παρά την τότε, στις 22/6, σύμφωνη γνώμη του Δήμου, η αίτηση προσωρινής διαταγής απορρίφθηκε, υπογραμμίζει στη γνωμοδότησή του ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Γ. Βασιλείου, και οι 10 εργαζόμενοι αφού παραιτήθηκαν από την πρώτη αίτηση για ασφαλιστικά μέτρα, επανέρχονται τώρα με νέα αίτηση, που θα εκδικασθεί στις 10 Ιουλίου, αλλά με το ίδιο αίτημα: Να υποχρεωθεί δηλαδή ο Δήμος Διονύσου να αποδέχεται τις υπηρεσίες τους μέχρι να εκδοθεί τελεσίδικη απόφαση στην αγωγή που θα καταθέσουν. Ο κ. Βασιλείου τονίζει για μια ακόμη φορά πως η μετατροπή των συμβάσεων προσκρούει και στο Σύνταγμα και στην ευρωπαϊκή νομοθεσία, ενώ μιλάει και πάλι, όπως και στη γνωμοδότησή του πριν από ένα μήνα, για “μεθόδευση και λόγους εμφανούς σκοπιμότητας” εκ μέρους των εργαζομένων, με την Οικονομική Επιτροπή να καλείται να λάβει αύριο μια απόφαση είτε πολιτική είτε βασισμένη στο νόμο.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 1: Έγκριση Πρακτικού Νο.3 του Ηλεκτρονικού Ανοικτού Δημόσιου Διαγωνισμού για την “Προμήθεια οχημάτων, μηχανημάτων έργου και συνοδευτικού εξοπλισμού Δήμου Διονύσου”.

ΘΕΜΑ 2: Άμεση και επείγουσα ανάγκη για υπηρεσίες προβολής και επικοινωνίας για τις ανάγκες του Δήμου Διονύσου, με σκοπό την καλύτερη πληροφόρηση των δημοτών για τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, τις οδηγίες για την αντιμετώπιση της κρίσης, ως μέσα αντιμετώπισης της διάδοσης και εξάπλωσης του Covid 19.

ΘΕΜΑ 3: Έγκριση Πρακτικού Νο.3 Ηλεκτρονικού Ανοικτού Δημόσιου Διαγωνισμού για την “Προμήθεια κάδων απορριμμάτων (Τροχήλατων και Υπογείων)”.

ΘΕΜΑ 4: Έγκριση Πρακτικού Νο3 Ανοικτού Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού και ανάδειξη οριστικού αναδόχου για την “Παροχή υπηρεσιών καθαρισμού κοινόχρηστων χώρων, δασικών περιοχών και οικοπέδων για πυροπροστασία ετών 2020-2021”.

ΤΜ. ΤΑΜΕΙΑΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 5: Λήψη απόφασης περί εγκρίσεως λογαριασμού εσόδων-εξόδων μηνός ΜΑΪΟΥ 2020.

Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 6: Εκδήλωση ενδιαφέροντος εκπόνησης Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων (ΤΠΣ).

ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΘΕΜΑ 7: ΕΚΦΡΑΣΗ ΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΙΤΗΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.