logo


Την προσεχή Τρίτη, στις 9 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Διονύσου- και θα είναι η πρώτη δια ζώσης συνεδρίαση κεντρικού δημοτικού συλλογικού οργάνου μετά από 4 σχεδόν μήνες, οπότε και ξεκίνησαν οι τηλεδιασκέψεις στο πλαίσιο των μέτρων αποτροπής διασποράς του κορονοϊού.

Το θέμα που, από τα 4 της Ημερησίας Διατάξεως, συγκεντρώνει αναμφίβολα το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, είναι αυτό που αφορά στην προτεραιοποίηση των Κοινοτήτων αναφορικά με την εκπόνηση των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων. Υπενθυμίζεται πως τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια αναφέρθηκαν κατά κόρον στην πρόσφατη (29/6) συζήτηση για τα όρια των οικισμών στο Δημοτικό Συμβούλιο και θεωρούνται μια πιθανή λύση στο πρόβλημα που έχει οδηγήσει χιλιάδες συμπολιτών σε ομηρία και ολόκληρη την πόλη σε πολεοδομικό και χωροταξικό τέλμα.

Για το θέμα εισήγηση δεν υπάρχει. Όπως είχε συναποφασισθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μια ημέρα νωρίτερα, τη Δευτέρα 6 Ιουλίου, ο αρμόδιος Αντιδήμρχος Γ. Φωτάκης συγκαλεί τη Διαπαραταξιακή Επιτροπή που έχει συσταθεί για τα όρια των οικισμών στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγ. Στεφάνου για την κατάθεση και επεξεργασία προτάσεων και για τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια και για τους οικισμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες της Οδού Διονύσου, στην πρώτη αυτή συνάντηση θα συμμετάσχουν και μηχανικοί της πόλης που επί χρόνια έχουν ασχοληθεί με το θέμα. Αυτές οι απόψεις θα μεταφερθούν την επόμενη ημέρα στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, ώστε να αποτελέσουν τον μπούσουλα στις μελλοντικές συναντήσεις.

Όσο για τον απολογισμό πεπραγμένων της Επιτροπής, αυτός αφορά στο 2019, με αποφάσεις που έχουν ληφθεί επί Διοίκησης τόσο Ζαμάνη– μέχρι και τον Αύγουστο- όσο και Καλαφατέλη από το Σεπτέμβριο μέχρι το τέλος του χρόνου.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

ΘΕΜΑ 1o: Παραχώρηση χώρου στάσης – στάθμευσης οχήματος ΑΜΕΑ επί του οδοστρώματος της οδού Καραολή & Δημητρίου της Δ.Κ. Αγ. Στεφάνου, πλησίον της συμβολής της με την οδό Πετζερίδη

ΘΕΜΑ 2o: Παραχώρηση χώρου στάσης – στάθμευσης οχήματος ΑΜΕΑ επί του οδοστρώματος της οδού Παλλάδος 29 της Δ.Κ. Αγ. Στεφάνου.

ΘΕΜΑ 3o: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ-ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ (ΤΠΣ).

ΘΕΜΑ 4o: Ετήσια Έκθεση Πεπραγμένων έτους 2019 της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Διονύσου.