logo


Όπως έχει ήδη καταγράψει η Οδός Διονύσου, στη σημερινή (2/7) κατεπείγουσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Διονύσου, με μοναδικό θέμα το διορισμό νέου δικηγόρου στην αυριανή δίκη για τα ελλείμματα στη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης περιόδου 2013-2014, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Στ. Μιχιώτης σε παρέμβασή του απαντά στις αιτιάσεις του τέως Δημάρχου Δ. Ζαμάνη– που κατά τα λεγόμενα του ίδιου βασίζονται σε διαδόσεις- ότι επιχείρησε να επηρεάσει τη μέχρι σήμερα δικηγόρο, υποδεικνύοντάς της τον τρόπο της εξέτασης μαρτύρων. Η πλήρης παρέμβαση του κ. Μιχιώτη έχει ως εξής: 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 29/6/20, ο κ. Ζαμάνης κατήγγειλε τον αντιδήμαρχο κ. Φωτάκη για σκάνδαλο πρώτου μεγέθους και συγκεκριμένα ότι μεθόδευσε νόθευση πρακτικών της ΕΠΖ! Ζήτησε δε τη ματαίωση της συζήτησης του δασικού θέματος, μέχρις ότου να διαπιστωθεί η αλήθεια. Λίγα λεπτά αργότερα, ο δήμαρχος διάβασε στο Σώμα το επίσημο πρακτικό, διαψεύδοντάς τον παταγωδώς. Από το πρακτικό προέκυπτε σαφώς ότι κ. Φωτάκης δεν είχε διαπράξει κανένα σκάνδαλο, αλλά αντιθέτως είχε πράξει σύμφωνα με τα όσα είχαν συμφωνήσει από κοινού τα μέλη της ΕΠΖ. Κι όμως, ο κ. Ζαμάνης προτίμησε να καταπιεί τη γλώσσα του, παρά να παραδεχτεί το λάθος του και να ζητήσει συγγνώμη.

Την ίδια μέρα, λίγο νωρίτερα, ο κ. Ζαμάνης είχε υποβάλει επιστολή στην Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή, την οποία και δημοσιοποίησε, όπου επαναλάμβανε, για άλλη μια φορά, ανυπόστατες κατηγορίες, ύβρεις και συκοφαντίες σε βάρος μου. Δεν θα αναφερθώ εδώ σε αυτές, γιατί ασχολείται ήδη ο δικηγόρος μου. Θα επισημάνω μόνο ένα σημείο της δήλωσης Ζαμάνη, που αποδεικνύει την αναξιοπιστία των «καταγγελιών» του.

Ο κ. Ζαμάνης στηρίζει την σε βάρος μου καταγγελία σε δύο, όπως ο ίδιος τις ονομάζει, διαδόσεις! Γράφει επί λέξει: «όπως διαδίδεται, ο κος Μιχιώτης απέστειλε επιστολή στην [δικηγόρο] με την οποία της υποδεικνύει… (κλπ)» και συνεχίζει παρακάτω: «όπως επίσης διαδίδεται, η απάντηση της δικηγόρου στις υποδείξεις Μιχιώτη ήταν … (κλπ)». Δηλαδή, όπως ο ίδιος παραδέχεται, επικαλείται για τις κατηγορίες του αόριστες διαδόσεις, των οποίων την πηγή δεν τολμά καν να αναφέρει.

Γιατί άραγε; Απ’ όσο γνωρίζω, μόνο εγώ, η δικηγόρος και η Πρόεδρος κ. Τόκα γνωρίζαμε, μέχρι εκείνη τη στιγμή,  το περιεχόμενο των επιστολών. Και σίγουρα, ούτε εγώ ούτε η Πρόεδρος δεν του το κοινοποιήσαμε. Επομένως, ο κ. Ζαμάνης θα πρέπει να κατονομάσει την πηγή των διαδόσεων, αλλιώς εύλογα συνάγεται ότι υπονοεί ότι ευρίσκεται στην πλευρά της δικηγόρου. (Υπενθυμίζω ότι εντολέας της δικηγόρου ήταν η Σχολική Επιτροπή και όχι ο κ. Ζαμάνης.)

Γι’ αυτό και άθελά του, ο κ. Ζαμάνης επαληθεύει πλήρως το σκεπτικό της Σχολικής Επιτροπής περί αντικατάστασης της δικηγόρου, λόγω διάρρηξης της μεταξύ τους σχέσης εμπιστοσύνης.

Διόνυσος, 2/7/2020

Στέφανος Μιχιώτης

Γενικός Γραμματέας Δ. Διονύσου