logo


Ανακόλουθη αποδεικνύεται η Δημοτική Αρχή στην υποχρέωσή της να παραχωρήσει χώρο κατάλληλα εξοπλισμένο, καθώς και γραμματειακή υποστήριξη, στις δημοτικές παρατάξεις για την αποδοτικότερη λειτουργία τους, όπως ο αυτοδιοικητικός νόμος του Κλεισθένη ορίζει στην παράγραφο 9 του άρθρου 73 (9. Για την αποδοτικότερη λειτουργία των δημοτικών παρατάξεων η δημοτική αρχή οφείλει να παραχωρεί σε αυτές κατάλληλα εξοπλισμένο χώρο, καθώς και γραμματειακή υποστήριξη.»).

 Το θέμα έχουν φέρει επανειλημμένα με ερώτησή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο τόσο οι Ανοιχτοί Ορίζοντες με τον Δ. Ζαμάνη όσο και ο «Εύπολις- Συνεργασία Δημοτών Διονύσου» με τον Κ. Κουριδάκη, αλλά και οι «ΜΑΖΙ για τον Διόνυσο» με τον Ν. Κλήμη, τονίζοντας πως η έλλειψη γραφείων για τις παρατάξεις αντανακλά ευθέως στην εύρυθμη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Ειδικά ο κ. Ζαμάνης, ήδη από τις 19 Νοεμβρίου, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έχει προειδοποιήσει τη Δημοτική Αρχή πως θα αναγκαστεί να προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, καταγγέλλοντας τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου ως μη νόμιμη, μια που μη νόμιμη είναι και η χωρίς γραφεία λειτουργία των παρατάξεών του. Στη διαμαρτυρία εκείνη, την Τρίτη 19 Νοεμβρίου, ο Δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλης είχε απαντήσει επιλέξει πως “θα έχετε κλειδί των γραφείων τη Δευτέρα το πρωί”. Έκτοτε έχουν περάσει δυο Δευτέρες, 15 ημέρες, και τα γραφεία ακόμη να παραχωρηθούν, όπως επιβεβαίωσε στην Οδό Διονύσου ο κ. Κουριδάκης στη σημερινή (3/12) συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Οι παρατάξεις της μειοψηφίας έχουν επιπλέον πολλές φορές καταγγείλει την καταστρατήγηση άλλης μιας υποχρέωσης της Δημοτικής Αρχής, που οφείλει να απαντά σε διάστημα 30 ημερών σε ερωτήματα που έχουν υποβληθεί, σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην ίδια καταγγελία, αξίζει να σημειωθεί, προέβαιναν συχνά πυκνά στελέχη της νυν Δημοτικής Αρχής, αλλά από τα έδρανα της μείζονος μειοψηφίας, στο διάστημα των προηγούμενων πέντε χρόνων, χωρίς και πάλι να υπάρξει ανταπόκριση από την τότε Διοίκηση του Δήμου.