logo


Πέντε τα θέματα στην Ημερήσια Διάταξη για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Διονύσου, που θα συνεδριάσει την επόμενη Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου στις 10 το πρωί. Σπουδαιότερο όλων αυτό που αφορά στην τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Ροδόπολης. Υπενθυμίζεται ότι για το ίδιο θέμα θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου, μεθαύριο Παρασκευή 14/12, μια που από τον Οργανισμό της Αθήνας έχουν αποσταλεί σχετικές προτάσεις και εναλλακτικές λύσεις. Η απόφαση του Τοπικού, μαζί με τις απόψεις της Υπηρεσίας, θα διαβιβαστούν στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και θα διανεμηθούν στα μέλη της λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση.

Η ίδρυση δημοτικού περιπτέρου στην περιοχή Αναγέννηση της Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου, αμέσως μετά, μάλλον προκαλεί θυμηδία, μια που ακούγεται περισσότερο σαν προεκλογική παροχή, παρά σαν ικανοποίηση πραγματικής ανάγκης. Το θέμα έρχεται με καθυστέρηση τριών χρόνων, μια που βασίζεται σε απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας του 2015, ενώ σοβαρά ερωτηματικά εγείρονται για τη βιωσιμότητα του εν λόγω περιπτέρου, αν μάλιστα συγκριθεί με περίπτερο στη Μητρ. Κυδωνιών. Εκεί, και παρά τη λειτουργία του 2ου Δημοτικού Σχολείου, με τουλάχιστον 9 μήνες το χρόνο συνεχή κινητικότητα και πάνω σε δρόμο- πέρασμα, ο μισθωτής αποδεικνύεται οικονομικά ασυνεπής συχνά πυκνά. Θα μπορέσει λοιπόν να επιβιώσει ένα περίπτερο στην άκρη της πόλης, όπως είναι ο οικισμός της Αναγέννησης; Με την άποψη της δύσκολης βιωσιμότητας των περιπτέρων έχει ταχθεί εξάλλου και ο ίδιος ο Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης, όταν συζητείτο στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου η έκπτωση και έξωση του μισθωτή του περιπτέρου στην Κυδωνιών. 

Εικονοστάσι, τέλος, στη Λ. Δροσιάς- Σταμάτας που έχει γίνει τον τελευταίο καιρό σημείο αντιπαράθεσης ανάμεσα στον ανεξάρτητο Σπ. Γιαννουλάτο και στελέχη της Δημοτικής Αρχής, φέρνει προς συζήτηση στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ο Πρόεδρός της και Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δ. Ράικος. Σύμφωνα με την εισήγησή του, ο κ. Ράικος ζητεί να παραμείνει στη θέση του το εικονοστάσιο, που είχε εξαρχής τοποθετηθεί με την άδεια της Τεχνικής Υπηρεσίας, από οικογένεια που έχασε στο σημείο εκείνο το παιδί της. Ο κ. Γιαννουλάτος, αντιθέτως, επί σειρά συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου ρωτούσε- αλλά απάντηση δεν έπαιρνε- για το καθεστώς τοποθέτησης του εικονοστασίου, υποστηρίζοντας ότι είναι παράνομο και αυθαίρετο, και καλούσε τη Δημοτική Αρχή είτε να παραχωρήσει άδεια είτε να το απομακρύνει, και πάντως να απαντήσει στα συνεχή ερωτήματά του.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ 1o: Έγκριση εισόδου – εξόδου οχημάτων επί της οδού Ασκληπιού της Δ.Κ. Κρυονερίου από εγκατάσταση της εταιρείας DEMO A.B.E.E.

ΘΕΜΑ 2o: Απόφαση για Τροποποίηση Γ.Π.Σ Ροδόπολης.(η εισήγηση θα μοιραστεί πριν την έναρξη της συνεδρίασης).

ΘΕΜΑ 3o:  Ίδρυση Δημοτικού Περιπτέρου στην Αναγέννηση της ΔΕ Διονύσου.

ΘΕΜΑ 4o: Εικονοστάσιο στη Λ. Δροσιάς-Σταμάτας.

ΘΕΜΑ 5o: Έγκριση ή μη κοπής δέντρων που φύονται σε κοινόχρηστους χώρους του Δήμου.