logo


Ερωτηματικά προκαλούν οι τελευταίες εξελίξεις στην Παιδική Χορωδία Δήμου Διονύσου, μια που μέσα σε μια μόνο ημέρα και έγινε δεκτή η παραίτηση του επί 6 χρόνια μαέστρου Στ. Καρδιόλακα, αλλά και εστάλη έγγραφο στους γονείς των παιδιών που συμμετέχουν στη Χορωδία, με το οποίο ανακοινώνεται ότι έχει ήδη προσληφθεί νέα μαέστρος και μάλιστα προγραμματίζεται συνάντηση γνωριμίας μαζί της.

Πιο συγκεκριμένα, o κ. Καρδιόλακας υπέβαλε την παραίτησή του την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου (σ.σ. Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι- όπως έχει ήδη καταγράψει η Οδός Διονύσου- η παραίτησή του ήρθε ως αποτέλεσμα των αιτιάσεων της αρμόδιας Αντιδημάρχου Α. Στασινοπούλου για αυθαίρετες πρωτοβουλίες εκ μέρους του καθώς και για καλλιέργεια αρνητικού κλίματος και αβάσιμων προσδοκιών στους γονείς. Ο μαέστρος απέκρουσε με επιστολή του τις αιτιάσεις αυτές, δηλώνοντας πως η συνεργασία του με το Δήμο, που αντιμετωπίζει απαξιωτικά τόσο τη δουλειά του όσο και τον ίδιο προσωπικά, δεν μπορεί πλέον να συνεχιστεί, και έθεσε εαυτόν εκτός Χορωδίας. Λίγο αργότερα παραιτήθηκε και η πιανίστα της Χορωδίας Μ. Αυγέρη).

Τις επόμενες ημέρες οι γονείς των παιδιών που μετέχουν στην Παιδική Χορωδία, και που αμέσως δήλωσαν τη στήριξή τους στο μαέστρο, απηύθυναν συνεχείς εκκλήσεις για προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου, ώστε να διευθετηθεί το πρόβλημα. Η απάντηση στις εκκλήσεις αυτές ήρθε μια εβδομάδα αργότερα, στις 29 Δεκεμβρίου, όταν η Αντιδήμαρχος έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Καρδιόλακα.

Παράλληλα, την ίδια κιόλας ημέρα απέστειλε έγγραφο στους γονείς των μελών της Χορωδίας, με το οποίο τους ενημερώνει ότι η Χορωδία έχει ήδη νέα μαέστρο και τους καλεί σε συνάντηση γνωριμίας μαζί της αύριο Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου στο Κρυονέρι.

Πρόκειται, πιο συγκεκριμένα, για τη Χ. Τσιμούρη- Κατσουρού, σύζυγο του δημοτικού υπαλλήλου Β. Κατσουρού  που εργάζεται στο αυτοτελές Τμήμα Αθλητισμού, Πολιτισμού, Παιδείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθηγήτρια μουσικής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση από το 1988, με πτυχία ωδικής, αρμονίας, αντίστιξης, φούγκας και δίπλωμα σύνθεσης.

Πάντως οι γονείς- θεωρώντας πως πρόκειται για ειλημμένη από καιρό απόφαση του Δήμου, για την οποία δεν ζητήθηκε η γνώμη τους, παρόλο που στηρίζουν τη Χορωδία με πάσης φύσεως εθελοντική προσφορά- αντιδρούν στην παραπάνω σπουδή τόσο της εν λόγω Αντιδημαρχίας, όσο και του ίδιου του Δημάρχου Δ. Ζαμάνη, να κόψουν κάθε γέφυρα επικοινωνίας, παρά τις επίμονες εκκλήσεις τους για προσωπική του παρέμβαση. Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες της Οδού Διονύσου, σχεδιάζουν την ίδρυση νέας Χορωδίας με μαέστρο τον κ. Καρδιόλακα και πιανίστα την κ. Αυγέρη και ήδη αναζητούν ονομασία για το νέο σχήμα καθώς και χώρο για τις πρόβες.