logo


Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Διονύσου με 5 ψήφους υπέρ και 4 κατά, αποφάσισε χθες το πρωί, Τρίτη 21 Νοεμβρίου, την ποινική και αστική δίωξή μου για δημοσιεύματα που τόλμησαν να απο-τυπώσουν αυτό που εδώ και πολύ καιρό όλοι σκέφτονταν και έλεγαν. Ακόμη και μέλη της Δημοτικής Αρχής, όπως οι ίδιοι δήλωσαν από μικροφώνου. Η παρουσία και στήριξη της εφημερίδας από εκπροσώπους όλων των παρατάξεων, αλλά και απλούς πολίτες, καθώς και τα μηνύματα στο διαδίκτυο, αποδεικνύουν το αυτονόητο. Πως η Οδός Διονύσου επιτελεί το έργο της. Και πως η Δημοτική Αρχή αυτό δεν το ανέχεται.

Αυτή η Δημοτική Αρχή ζητεί, για την αποκατάστασή της “ένα απλό ‘συγγνώμη, λάθος”. Το οποίο κοστολογεί στην αγωγή που θα μου ασκήσει, αν δεν το δηλώσω, 400.000 ευρώ. Αγνοεί προφανώς πως “Όταν ζητάς συγγνώμη επειδή είπες τα πράγματα με τ’ όνομά τους, ζητάς συγγνώμη για την αλήθεια” (Edmund Burke).

Δήμος Διονύσου: Ελευθεροτυπία αλλά με δεοντολογία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Διονύσου αποφάσισε σήμερα τη χρήση ένδικων μέσων κατά της δημοσιογράφου Μαρίας Χαζάπη, ιδιοκτήτριας / αρθρογράφου της ηλεκτρονικής εφημερίδας «Οδός Διονύσου», για δύο συγκεκριμένα δημοσιεύματα που συκοφαντούν σαφώς τον Δήμο και τη Δημοτική Αρχή και για τα οποία είχε ζητηθεί εξαρχής η επανόρθωση, αλλά δεν έγινε.

Κανείς φυσικά δεν είναι κατά της ελευθεροτυπίας. Κανείς δεν είναι εναντίον της κριτικής, καλόπιστης ή ακόμα και κακόπιστης. Αλλά κανείς επίσης δεν μπορεί να ανεχθεί το ψεύδος που δεν σέβεται καμία δεοντολογία. 

Πρόθεση της διοίκησης δεν είναι η δικαστική διαμάχη με οποιοδήποτε μέσο ενημέρωσης. Για αυτό, από τη στιγμή που θα υπάρξει αποκατάσταση της Δημοτικής Αρχής, η Οικονομική Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου για να αποσυρθεί ο Δήμος από την άσκηση ένδικων μέσων. Ένα απλό «συγγνώμη, λάθος», που αυτονόητα θα πρέπει να αποκαθιστά την αλήθεια, αρκεί.