logo


Τη Δευτέρα 13 Ιουνίου θα συζητηθεί τελικώς από την ΕΣΤΙΑ το ύψος των τροφείων για την εγγραφή στους Παιδικούς Σταθμούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου την περίοδο 2016-2017. Στην απόφαση αυτή οδηγήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο στην πρόσφατη συνεδρίασή του την Πέμπτη 9 Ιουνίου μετά από τις αντιδράσεις δυο μελών του:

Πιο συγκεκριμένα, ο Π. Πανάγος, εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης, με επιστολή του επισήμαινε πως η εξ αναβολής συνεδρίαση του Δ.Σ. (σ.σ. είχε προγραμματισθεί για τις 6/6 και αναβλήθηκε επειδή δυο μέλη της ΕΣΤΙΑΣ απουσίαζαν σε εκδήλωση των ΚΑΠΗ) “σκοπίμως”, όπως υπογράμμιζε, στερούσε από τον ίδιο- ως εργαζόμενο- το δικαίωμα παρουσίας και από την παράταξή του το δικαίωμα παρέμβασης στο σοβαρό αυτό θέμα, ενώ υπήρξε και σχετική τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στην επικεφαλής της Λ.Σ. Ζ. Σώκου και τον Πρόεδρο της ΕΣΤΙΑΣ Θ. Στάικο. Από την άλλη πλευρά η Ρ. Πανουργιά, εκ μέρους της Δημοκρατικής Ανατροπής Διονύσου, είχε παλαιότερα ζητήσει ευρεία συζήτηση γύρω από τον καθορισμό των τροφείων, ώστε να αναφερθούν οι προβληματισμοί όλων των μελών και ενδεχομένως να ενσωματωθούν στην τελική εισήγηση.

Μετά και από τα παραπάνω, και παρόλη τη χρονική πίεση- μια που η κατάθεση των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους γονείς ξεκινούν την Τετάρτη 15 Ιουνίου- ο κ. Στάικος πρότεινε, και έγινε δεκτό από τα παρευρισκόμενα μέλη, το θέμα να αποσυρθεί και να συζητηθεί στις 13 Ιουνίου.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί εδώ πως η συζήτηση που είχε ζητήσει η κ. Πανουργιά, διεξήχθη μεν την περασμένη Πέμπτη μετά το πέρας της συνεδρίασης, όμως κάθε άλλο παρά ευρεία ήταν, μια που τα περισσότερα μέλη είχαν αποχωρήσει. Η εκπρόσωπος της ΔΑΔΙΟΝ ζήτησε την κατάργηση της οικονομικής συνδρομής των γονέων, η οποία, όπως τόνισε, ανέρχεται στις 70.000 περίπου και αποτελεί ελάχιστο κομμάτι του Προϋπολογισμού της ΕΣΤΙΑΣ ύψους 1,2 εκατομ. ευρώ, τη στιγμή μάλιστα που ο Δήμος μπορεί να διαθέτει από ίδιους πόρους 600.000 ευρώ για το σύστημα φύλαξης της πόλης. “Η κατάργηση των τροφείων θα οδηγούσε στην επιβάρυνση όλων ανεξαιρέτως των δημοτών”, απάντησε με τη σειρά του ο Πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ, παραπέμποντας τη συνέχεια της συζήτησης και τη λήψη απόφασης για την προσεχή Δευτέρα.