logo


Με 32 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Απριλίου, στις 6 το βράδυ, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνονται:

*Η συζήτηση για το υπό ηλεκτρονική δημόσια διαβούλευση, μέχρι τις 4 Μαϊου, σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που αφορά στην επίσπευση των διαδικασιών κατάρτισης, θεώρησης και κύρωσης των δασικών χαρτών. Με το εν λόγω νομοσχέδιο το ΥΠΑΠΕΝ επιχειρεί “να τρέξει” τους δασικούς χάρτες – ώστε να είναι έτοιμοι έως το 2019- και παράλληλα να ξεκαθαρίσει τον χαρακτήρα των οικισμών -σχετικά με το τι είναι δάσος και τι όχι- προκειμένου όσο γίνεται να μην αμφισβητείται το ιδιοκτησιακό καθεστώς επιχειρεί το υπουργείο Περιβάλλοντος. Ο αργός ρυθμός κύρωσης των δασικών χαρτών απειλεί να τινάξει στον αέρα τον σχεδιασμό του Κτηματολογίου που προβλέπει την ολοκλήρωσή του το 2020. Σήμερα οι κυρωμένοι, οι καταρτισμένοι και οι υπό κατάρτιση δασικοί χάρτες καλύπτουν το 54,75% της έκτασης της χώρας. Απομένει ακόμη το 45,23% της έκτασης όπου δεν έχει ξεκινήσει μέχρι στιγμής καμία διαδικασία. Το πρόβλημα οφείλεται –κατά κύριο λόγο- στις χιλιάδες αντιρρήσεις που έχουν υποβληθεί σχετικά με το χαρακτήρα της εμφανιζόμενης έκτασης στον χάρτη. Στόχος του υπουργείου Περιβάλλοντος είναι να γίνει για πρώτη φορά αποτύπωση όλων των οικισμών που έχουν αναπτυχθεί και επεκταθεί μέσα σε δασικές εκτάσεις ή υπάρχουν θύλακες δάσους.

*Η τροποποίηση άρθρων της συστατικής πράξης της ΕΣΤΙΑΣ, αναφορικά με την αύξηση της επιχορήγησής της από το Δήμο, ενόψει της λειτουργίας 4 νέων δομών (των Βρεφονηπιακών Σταθμών στο Κρυονέρι, στη Ροδόπολη και στο Διόνυσο, καθώς και του ΚΑΠΗ Διονύσου), αλλά και της αύξησης των λειτουργικών εσόδων. Έτσι, προτείνεται αύξηση του ποσού κατά 400.000 ευρώ, έναντι των 800.000 ευρώ με τις οποίες επιχορηγείται σήμερα το Νομικό Πρόσωπο. Αντίστοιχα, τροποποίηση άρθρων της συστατικής πράξης ζητείται και για τη Σχολική Επιτροπή Α’Βάθμιας Εκπαίδευσης, με αύξηση της επιχορήγησης από τις 100.000 στις 150.000 ευρώ ετησίως. Και οι δύο αυτές εισηγήσεις υπογράφονται από το Γενικό Γραμματέα του Δήμου Μ. Χρηστάκη.

*Επιπλέον, 215.000 ευρώ προτείνεται να δοθούν για έργα στα γήπεδα Αγ. Στεφάνου και Σταμάτας. Η αντικατάσταση του τάπητα στο γήπεδο του Αγ. Στεφάνου έχει προϋπολογισμό 150.000 ευρώ, ενώ η συντήρηση και επισκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων στη Σταμάτα, οι οποίες- όπως γράφει στην εισήγησή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Β. Κοκμοτός– είναι σε κακή κατάσταση, θα στοιχίσει 65.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως και τα δύο ποσά περιλαμβάνονται στον Προϋπολογισμό του Δήμου για το 2016.

*Ξεχωριστή θέση, τέλος, κατέχει η πρόταση για τη διενέργεια διαγωνισμού με αντικείμενο τη φύλαξη χώρων του Δήμου. Σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση της Αντιδημάρχου Β. Ρηγοπούλου, ο Δήμος Διονύσου διαθέτει 2 υπαλλήλους για τη Δημοτική Αστυνομία, που με τη συνδρομή και των άλλων υπηρεσιών, μπορούν να ελέγχουν τις δημοτικές εγκαταστάσεις μόνο εντός του ωραρίου τους. Με το δεδομένο πως η συχνότητα έκνομων συμβάντων σε βάρος και της ιδιωτικής αλλά και της δημοτικής περιουσίας έχει αυξηθεί ανησυχητικά, προτείνεται η πρόσληψη ιδιωτικής εταιρείας, που θα αναδειχθεί μέσω διαγωνισμού και θα περιφρουρεί τα κτήρια, τις εγκαταστάσεις, τα σχολεία, τα αντλιοστάσια, τις δεξαμενές, τους κοινόχρηστους χώρους και κάθε άλλη περιουσία του Δήμου και των Νομικών Προσώπων του “με μηχανοκίνητα περίπολα, δρώντας αποτρεπτικά προς κάθε επίδοξο παραβάτη”. Η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει προϋπολογιζόμενη δαπάνη 450.000 ευρώ και θα ανατεθεί κατόπιν ανοιχτού διαγωνισμού.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:
ΘΕΜΑ 1ο: Λήψη απόφασης επί του σχεδίου νόμου επίσπευσης διαδικασιών κατάρτισης, θεώρησης και κύρωσης των δασικών χαρτών και λοιπές διατάξεις. (∆ιαβούλευση του ΥΠ.Α.Π.ΕΝ).

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση της αριθ. 25/28-3-2016 απόφασης του ∆.Σ του Ν.Π.∆.∆. KOINΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΠΑΙ∆ΕΙΑ ∆ΗΜΟΥ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ Η ΕΣΤΙΑ με θέμα “Α’ Αναμόρφωση προϋπολογισμού ο.ε 2016”.

ΘΕΜΑ 3ο: Τροποποίηση των άρθρων 5ου και 8ου της συστατικής απόφασης του ∆ημοτικού Συμβουλίου του ν.π.δ.δ. «Κοινωνική Αλληλεγγύη και Παιδεία ∆ήμου ∆ιονύσου Η ΕΣΤΙΑ».

ΘΕΜΑ 4ο: Τροποποίηση των άρθρων 7ου και 10ου της συστατικής πράξης του N.Π.∆.∆ με την επωνυμία “Σχολική Επιτροπή σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ∆ΗΜΟΥ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ”.

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση διενέργειας (αναγκαιότητας) παροχής υπηρεσιών για τη “Συντήρηση φωτοτυπικών μηχανημάτων”».

ΘΕΜΑ 6ο: Έγκριση διενέργειας (αναγκαιότητας) “Προμήθειας αναλωσίμων εκτυπωτών, φωτοτυπικών μηχανημάτων και φαξ, μπαταριών και μικροϋλικών μηχανογράφησης”.

ΘΕΜΑ 7ο: Χρονική παράταση σύμβασης χωρίς υπέρβαση συμβατικού αντικειμένου για την «Προμήθεια Απολυμαντικού Μέσου Πόσιμου Νερού» ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 8ο: Χρονική παράταση συμβάσεων χωρίς υπέρβαση συμβατικού αντικειμένου για τη προμήθεια οικοδομικών υλικών.

ΘΕΜΑ 9ο: Έγκριση ∆ιενέργειας (Αναγκαιότητας) Παροχής Υπηρεσιών Συμβούλου για την αξιοποίηση του δημοτικού ακινήτου πρώην ΤΥΠΕΤ Αγ. Στεφάνου.

ΘΕΜΑ 10ο: Έγκριση διενέργειας προμήθειας Γραφικής Ύλης-Μικροαντικειμένων Γραφείων- Φωτοαντιγραφικού χαρτιού & Εντύπων.

ΘΕΜΑ 11ο: Συγκρότηση Επιτροπών παραλαβής-βεβαίωσης καλής εκτέλεσης υπηρεσιών, εργασιών και μεταφορών του ∆ήμου ο.ε. 2016 (Π∆28/1980).

ΘΕΜΑ 12ο: Συγκρότηση Επιτροπών παραλαβής των προμηθειών του ∆ήμου ο.ε. 2016 (ΕΚΠΟΤΑ).

ΘΕΜΑ 13ο: Συγκρότηση Επιτροπών διενέργειας και αξιολόγησης των αποτελεσμάτων των διαγωνισμών και απευθείας ανάθεσης των προμηθειών του ∆ήμου ο.ε.2016 (ΕΚΠΟΤΑ).

ΘΕΜΑ 14ο: Χρονική παράταση συμβάσεων χωρίς υπέρβαση συμβατικού αντικειμένου για την προμήθεια τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

ΘΕΜΑ 15ο: Κήρυξη προμηθευτή έκπτωτου.

ΘΕΜΑ 16ο: Έγκριση (αναγκαιότητα) προμήθειας-αντικατάστασης πλαστικού χλοοτάπητα για τις ανάγκες του γηπέδου ποδοσφαίρου της ∆.Ε. Αγίου Στεφάνου.

ΘΕΜΑ 17ο: Έγκριση (αναγκαιότητα) για την συντήρηση και επισκευή αθλητικών εγκαταστάσεων της ∆.Κ. Σταμάτας.

ΘΕΜΑ 18ο: Παράταση διάρκειας σύμβασης μίσθωσης ακινήτου ιδιοκτησίας Νικολοπούλου Αλεξάνδρας-Αιμιλίας για τη στέγαση του ΚΕΠ ∆ροσιάς.

ΘΕΜΑ 19ο: Έγκριση ∆ιενέργειας (Αναγκαιότητας) Προμηθειών και Παροχής Υπηρεσιών Έτους 2016.

ΘΕΜΑ 20ό: Αύξηση ωρών εργασίας προσωπικού Ι.∆.Α.Χ Μερικής Απασχόλησης των ΟΤΑ α’ βαθμού (Άρθρο 8 παρ. 1 του Ν. 4368/2016).

ΘΕΜΑ 21ο: Έγκριση ∆ιενέργειας (Αναγκαιότητας) Προμηθειών και Παροχής Υπηρεσιών.(∆/νση Τεχνικών Υπηρεσιών)

ΘΕΜΑ 22ο: Έγκριση ∆ιενέργειας (Αναγκαιότητας) για την υπηρεσία φύλαξης κτιρίων, εγκαταστάσεων και χώρων του ∆ήμου.

ΘΕΜΑ 23ο: Έγκριση (αναγκαιότητα) για την δέσμευση οικονομικών πιστώσεων για λειτουργικά έξοδα των προτεινομένων τμημάτων ένταξης σχολικών μονάδων του ∆ήμου μας.

ΘΕΜΑ 24ο: Απομάκρυνση υπερυψωμένων λωρίδων (σαμαράκια) από την Λ. Πιπερόπουλου.

ΘΕΜΑ 25ο: ∆ιενέργεια πλειοδοτικής δημοπρασίας για την συλλογή αποβλήτων ηλεκτρονικού και ηλεκτρικού εξοπλισμού, σύμφωνα με το Π∆ 117/2004.

ΘΕΜΑ 26ο: ∆ιαγραφές χρεώσεων βεβαιωτικών καταλόγων.

ΘΕΜΑ 27ο: Έγκριση ∆ιενέργειας (Αναγκαιότητας) Προμηθειών και Παροχής Υπηρεσιών οικονομικού έτους 2016 (∆/νση Οικονομικών Υπηρεσιών)

ΘΕΜΑ 28ο: Ορισμός επιτροπών παραλαβής έργων του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 29o: ∆ηλωτικό σήμα (Λογότυπο) ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 30ό: Έγκριση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης εργασιών του έργου: «Τοπικές επεμβάσεις για την απορροή ομβρίων στο ∆. ∆ιονύσου».

ΘΕΜΑ 31ο: Ανάθεση προμήθειας ηλεκτρονικού υλικού ομάδα Β: Ηλεκτρονικά εργαλεία.

ΘΕΜΑ 32ο: Έγκριση διενέργειας (αναγκαιότητας) «Προμήθειας λογισμικού καταχώρησης και διαχείρισης αιτημάτων ∆ημοτών».