logo


Λίγες ώρες πριν από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη 29 Μαρτίου, συνεδριάζει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου στη 1.30 το μεσημέρι με 5 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως ανάμεσά τους δεν περιλαμβάνεται το θέμα με τις χρήσεις γης στη Δροσιά, όσον αφορά στο Εμπορικό Κέντρο της περιοχής. Το εν λόγω θέμα είχε συζητηθεί πριν από ένα και πλέον μήνα, στις 16 Φεβρουαρίου, και είχε οδηγήσει σε ένταση ανάμεσα στην εισηγήτρια, εντεταλμένη για την Πολεοδομία, Π. Ταουξή και τη συνάδελφό της από τη Διοίκηση Α. Πέππα, δημοτική σύμβουλο εντεταλμένη για το πράσινο. Η απόφαση τότε της Επιτροπής ήταν να διακοπεί η συζήτηση και το θέμα να επανέλθει αφού συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία, ώστε τα βήματα που θα ακολουθηθούν για την πολεοδομική και νομοθετική τακτοποίηση της εμπορικής δραστηριότητας να είναι πολύ προσεκτικά.

Επανέρχεται, εντούτοις, σύμφωνα με αντίστοιχη απόφαση της ίδιας εκείνης συνεδρίασης, η οδός Κουλουψούζη στον Άγ. Στέφανο, συνοδευόμενη από γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του Δήμου Γ. Βασιλείου αναφορικά με τους τρόπους υλοποίησης της διαπλάτυνσης του δρόμου. Υπενθυμίζεται πως η συγκεκριμένη οδός είναι πολύ στενή, ιδιαιτέρως στο ύψος του κινηματογράφου Κασταλία, προκαλώντας μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα. Στη γνωμοδότησή του ο κ. Βασιλείου αναφέρεται διεξοδικά στη λύση της σύστασης δουλείας, την οποία προκρίνει ως πρόσφορη, με την προϋπόθεση ότι αφορά σε τμήμα μιας και μόνο ιδιοκτησίας, ενώ δεν αποκλείει και τη λύση της μονοδρόμησης (σ.σ. σύμφωνα πάντως με τα σημερινά δεδομένα, ο δρόμος είναι ήδη μονής κατεύθυνσης). Επισημαίνει παράλληλα ο νομικός σύμβουλος ότι από τα στοιχεία που τέθηκαν στη διάθεσή του, “απουσιάζει μια έστω και πρόχειρη έκθεση εκτίμησης της αρμόδιας υπηρεσίας με τη διενέργεια αυτοψίας, από την οποία να προτείνονται τα πλέον πρόσφορα μέτρα”.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

ΘΕΜΑ 1ο: Οριοθέτηση χώρων στάθμευσης ατόμων με αναπηρία (ΑΜΕΑ) επί του οδοστρώματος των οδών των σχολικών συγκροτημάτων της ΔΚ Κρυονερίου.

ΘΕΜΑ 2ο: Απομάκρυνση υπερυψωμένων λωρίδων (σαμαράκια) από την Λ. Πιπεροπούλου.

ΘΕΜΑ 3ο: Μονοδρόμηση οδών Σεβδικίου και Υακίνθων στη ΔΚ Κρυονερίου.

ΘΕΜΑ 4ο: Απόψεις γνωμοδοτικού χαρακτήρα Νομικής Υπηρεσίας Δήμου Διονύσου σχετικά με τον τρόπο υλοποίησης της υπ’άρ 2/2016 απόφασης ΕΠΖ με θέμα «Διαπλάτυνση οδού Κουλουψούζη στη ΔΕ Αγίου Στεφάνου».

ΘΕΜΑ 5ο: Τοποθέτηση χημικών τουαλετών στις ΔΚ Δήμου Διονύσου.