logo


Φωτιά εκδηλώθηκε σήμερα λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι στην περιοχή Πευκόφυτο του Αγ. Στεφάνου, κατακαίοντας δημόσια έκταση δυο στρεμμάτων δασικής βλάστησης. Στο σημείο έσπευσαν εθελοντές των Κλιμακίων Πολιτικής Προστασίας, καθώς και ο μοναδικός υπάλληλος Π.Π. του Δήμου, εργάτης δασοπυρόσβεσης, Α. Κούνης, οπότε και διαπίστωσαν πως άγνωστος επιχείρησε να εκχερσώσει την έκταση για να φυτέψει ελιές. Στην προσπάθειά του να κάψει τα κλαδέματα και τα δέντρα που έκοψε, η φωτιά ξέφυγε από τον έλεγχό του, πήρε διαστάσεις και έκαψε τη γύρω έκταση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Εθελοντών Αγ. Στεφάνου “στο συμβάν επιχειρήσαμε με ένα όχημα καθώς το έτερο παρέμεινε στο κλιμάκιο όπου και διεξαγόταν άσκηση. Συγχαρητήρια σε όλα τα πληρώματα και δη των Ε.Ο. Ροδόπολης και Ανοίξεως για το αίσιο αποτέλεσμα!”

pyro

«Ευτυχώς που είχε άπνοια σήμερα, αλλιώς η φωτιά θα πήγαινε στο Φράγμα. Το καλοκαίρι που έρχεται, προμηνύεται ιδιαιτέρως δύσκολο, μετά και από τα φαινόμενα ξηρασίας που είναι κιόλας αισθητά», τονίζει στην Οδό Διονύσου ο κ. Κούνης, προσθέτοντας πως τα συμβάντα έχουν ξεκινήσει ήδη από τα μέσα Φεβρουαρίου.

Αξίζει, πάντως, εδώ να σημειωθεί πως το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου εδώ και λίγο καιρό στελεχώνεται μόνο από τον κ. Κούνη, μια που ο οδηγός του Πυροσβεστικού Ν. Μαγγίνας έχει αποσπασθεί σε καλαθοφόρο, επειδή η υπηρεσία Περιβάλλοντος πρόσφατα αποδυναμώθηκε κατά 21 υπαλλήλους. Έτσι η Πολιτική Προστασία επαφίεται ουσιαστικά στα χέρια των εθελοντών από τα 4 Κλιμάκια της πόλης.