logo


Μέχρι το τέλος της εβδομάδας μια αφίσα και ένας μαυροπίνακας θα έχει προστεθεί στις προθήκες 20 περίπου καταστημάτων και επιχειρήσεων στο Κρυονέρι, δείχνοντας πως συμμετέχουν στη δράση Προϊόντα σε Αναμονή. Καταστήματα που έχουν ήδη ανταποκριθεί θετικά είναι καφετέριες, φούρνοι, mini market, κομμωτήρια, το περίπτερο, pet shop και ταβέρνες.

photo-351

Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο της περιοχής στη χθεσινή (16/3) πρώτη συνάντηση εκπροσώπων των φορέων, που- όπως τόνισαν- συναποφάσισαν την υιοθέτηση της δράσης σε πρώτη φάση στο Κρυονέρι, με στόχο, εφόσον λειτουργήσει σε μια Δημοτική Κοινότητα με επιτυχία, να επεκταθεί σε όλο το Δήμο.

Είναι χαρακτηριστικό πως τη δράση στηρίζουν όλοι οι τοπικοί φορείς του Κρυονερίου- Δρυάδες, Αθλητικοί Σύλλογοι, Εν Δράσει, Σύλλογος Γυμναικών, Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας-, η δημοτική παράταξη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας και η ανεξάρτητη τοπική σύμβουλος Β. Κάουλα. Όλοι υπογράμμισαν πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία βρίσκεται μακριά και έξω από κάθε παραταξιακή ή άλλη σκοπιμότητα και υιοθετήθηκε με δυο σκοπούς: Αφενός τη στήριξη συμπολιτών με μεγάλα οικονομικά προβλήματα και αφετέρου την αποφόρτιση, αλλά και ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου, μια που όσα προϊόντα σε αναμονή παραμένουν αδιάθετα, εκεί θα προωθούνται.

photo-352

Η διαδικασία που ακολουθείται για να τεθεί ένα προϊόν σε αναμονή αποσαφηνίστηκε στη χθεσινή συνάντηση, με τη συνοδεία σχετικού βίντεο από το Κίνημα σε Αναμονή: Ο πελάτης του καταστήματος που συμμετέχει στη δράση, προπληρώνει ένα προϊόν, του οποίου την απόδειξη ο καταστηματάρχης βάζει σε εμφανές σημείο. Παράλληλα, στο μαυροπίνακα γράφεται ποιο προϊόν είναι σε αναμονή. Εν συνεχεία, όποιος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα, μπορεί να το πάρει μαζί με την αντίστοιχη απόδειξη.
“Στην καλή πίστη όλων- καταστηματαρχών και πολιτών- στηρίζεται η δράση” υπογράμμισαν όλοι οι παρευρισκόμενοι, μια που εκφράστηκαν επιφυλάξεις, κυρίως για το ενδεχόμενο να επωφεληθούν και συμπολίτες που δεν έχουν οικονομική ανάγκη, κάτι που δεν είναι εύκολο να ελεγχθεί. Ενώ, από την άλλη πλευρά, εξετάστηκαν τρόποι ώστε συμπολίτες σε ένδεια να ενθαρρυνθούν και να αναζητήσουν τα προϊόντα σε αναμονή.

Οι εκπρόσωποι των φορέων δεσμεύθηκαν πως θα ενημερώσουν όλα τα μέλη τους για την πρωτοβουλία, ενώ σύντομα θα ξεκινήσει και καμπάνια στο διαδίκτυο με πληροφορίες για τη δράση και με συνεχή ενημέρωση της λίστας των καταστημάτων.