logo


Με 10 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη συνεδριάζει την προσεχή Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, στις 6 το βράδυ, το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. Από τα προς συζήτηση θέματα, δύο αφορούν στο Δημοτικό Οίκο Ευγηρίας “Θ. και Δ. Κυριακίδου” στη Δροσιά, ο οποίος δεν έχει ακόμη ξεκινήσει τη λειτουργία του, αλλά εντωμεταξύ αναπροσαρμόζει τα τροφεία για το 2016 προς τα κάτω- από 1200 ευρώ μηνιαίως το 2009, το ποσόν προτείνεται να πάει στα 900 ευρώ. Μείωση μισθώματος, λόγω οικονομικής κρίσης, ζητείται για το δημοτικό περίπτερο στη Σταμάτα, ενώ οι μεταβολές που επέρχονται στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου αφορούν στο 30 Δημοτικό Διονύσου (σ.σ. από 6θέσιο γίνεται 8θέσιο) και στο 1ο Κρυονερίου, που από 8θέσιο γίνεται 9θέσιο. Την πρόσληψη, τέλος, 5 πτυχιούχων διαφόρων ειδικοτήτων, για την ενίσχυση των Οικονομικών αλλά και των Τεχνικών Υπηρεσιών και της Πολεοδομίας, εισηγείται ο Γ. Γραμματέας του Δήμου Μ. Χρηστάκης. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για την πρόσληψη 2 ΠΕ (Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση) Οικονομικού- Λογιστικού, 1 τοπογράφου μηχανικού ΤΕ (Τεχνολογική Εκπαίδευση), 1 μηχανολόγου μηχανικού ΠΕ και 1 ηλεκτρολόγου μηχανικού ΤΕ. Οι προσλήψεις γίνονται στο πλαίσιο σχετικής εγκυκλίου του ΥΠΕΣ, που καλεί Δήμους και Περιφέρειες να προγραμματίσουν εγκαίρως τις ανάγκες τους για την πρόσληψη εξειδεικευμένου προσωπικού και να αποστείλουν ιεραρχημένα τα σχετικά αιτήματα μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση της αριθμ. 3/19-1-2016 απόφασης του ∆.Σ του ∆ημοτικού Οίκου Ευγηρίας «ΘΕΟ∆ΩΡΟΣ ΚΑΙ ∆ΕΣΠΟΙΝΑ ΚΥΡΙΑΚΙ∆ΟΥ» με θέμα «Αναπροσαρμογή τροφείων έτους 2016. ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ.
ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση της αριθμ. 5/21-1-2016 απόφασης του ∆.Σ του ∆ημοτικού Οίκου Ευγηρίας «ΘΕΟ∆ΩΡΟΣ & ∆ΕΣΠΟΙΝΑ ΚΥΡΙΑΚΙ∆ΟΥ» με θέμα «Έγκριση προϋπολογισμού ο.ε 2016. ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ.
ΘΕΜΑ 3ο: Μείωση μισθώματος περιπτέρου ∆ημοτικής Ενότητας Σταμάτας από 1-1- 2016. ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΓΓΙΝΑ ΣΤΕΛΛΑ-ΣΟΦΙΑ.
ΘΕΜΑ 4ο: Παροχή γνωμοδότησης που αφορά μεταβολές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το Σχολικό Έτος 2016-2017.ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΚΜΟΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ.
ΘΕΜΑ 5ο: Παράταση του συμβατικού χρόνου παράδοσης των υλικών. ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΓΓΙΝΑ ΣΤΕΛΛΑ-ΣΟΦΙΑ.
ΘΕΜΑ 6ο: Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος έτους 2016 ∆ήμου ∆ιονύσου. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΛΥΡΟΥ∆ΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ.
ΘΕΜΑ 7ο: ∆ιαγραφές χρεώσεων βεβαιωτικών καταλόγων. ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΓΓΙΝΑ ΣΤΕΛΛΑ-ΣΟΦΙΑ.
ΘΕΜΑ 8ο: Προγραμματισμός Προσλήψεων Τακτικού Προσωπικού Κατηγορίας ΠΕ και ΤΕ έτους 2016. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ.
ΘΕΜΑ 9ο: Επιστροφή χρημάτων ως αχρεωστήτως καταβληθέντων. ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΓΓΙΝΑ ΣΤΕΛΛΑ-ΣΟΦΙΑ.
ΘΕΜΑ 10ο: Αποδοχή και Υπογραφή Σύμβασης για τη διαχείριση των μεταχειρισμένων ελαστικών των οχημάτων του ∆ήμου. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΜΠΑΣΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ.