logo


Στις 11 το πρωί συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, και στη 1 το μεσημέρι της Οικονομικής Επιτροπής την Τρίτη 8 ∆εκεμβρίου, και μάλιστα με 28 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη. Ανάμεσά τους η διαμόρφωση του σχέδιου του Προϋπολογισμού του Δήμου, με ενσωματωμένες τις παρατηρήσεις από το Παρατηρητήριο, ώστε εν συνεχεία να αποσταλεί στο Δημοτικό Συμβούλιο προς έγκριση, το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Δράσης του Δήμου, που περιλαμβάνει τα αντίστοιχα των Νομικών Προσώπων του ΘΕΣΠΙ και της ΕΣΤΙΑΣ, αλλά και η τροποποίηση-ελάφρυνση τελών καθαριότητας για κάποιες κατηγορίες ακινήτων, «στο πλαίσιο των αυτοψιών που διενεργεί η υπηρεσία μας στις βιομηχανίες που εδρεύουν στα διοικητικά όρια του Δήμου μας και της συγκέντρωσης επιπλέον φορολογητέας ύλης», σύμφωνα με την εισήγηση της Αντιδημάρχου Οικονομικών Σ. Μαγγίνα.

Ξεχωρίζει πάντως ανάμεσα στα θέματα το 20ό: “Η άσκηση ένδικων κ.λπ. μέσων για την αποκατάσταση παράνομης οικονομικής βλάβης του ∆ήμου και τον καταλογισμό στους υπευθύνους των όποιων ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών προκύψουν”.

Το εν λόγω θέμα ξεκίνησε από καταγγελία του Α. Πασιπουλαρίδη το 2014, όταν ακόμη ήταν δημοτικός σύμβουλος: Σύμφωνα με το ιστορικό, όπως περιγράφεται στην εισήγηση του Δημάρχου Δ. Ζαμάνη, ο κ. Πασιπουλαρίδης καταγγέλλει πως η Κοινότητα- προ Καλλικράτη- Κρυονερίου επί Προεδρίας Καλαφατέλη αγόραζε νερό από ιδιώτη που δεν διέθετε τη σχετική άδεια εμπορίας νερού. Επιπλέον, είχε δοθεί εντολή από τον τότε Πρόεδρο, και μετέπειτα Δήμαρχο Διονύσου, χωρίς σχετική απόφαση του Κοινοτικού τότε Συμβουλίου, ώστε οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος του ιδιώτη αυτού να ενταχθούν στους λογαριασμούς της Κοινότητας και να πληρώνονται στη ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να υπάρχει “παράνομη οικονομική βλάβη για το Δήμο” ύψους 74.000 ευρώ περίπου.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ/ΤΜ. ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ

ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση πρακτικών της επιτροπής ∆ιαγωνισμού για την «Προμήθεια Άλατος» και λήψη σχετικής απόφασης.

ΘΕΜΑ 2ο: ∆έσμευση χρηματικού ποσού.

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης.

ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση πρακτικού πρόχειρου διαγωνισμού για την προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση πρακτικών Νο1 και Νο2 για την «Προμήθεια Εξοπλισμού Κοινόχρηστων Χώρων» και λήψη σχετικής απόφασης

ΘΕΜΑ 6ο: Αποδέσμευση χρηματικών ποσών

ΘΕΜΑ 7ο: Έγκριση πρακτικών για την «Προμήθεια Μικροαναλωσίμων Ανταλλακτικών Μεταφορικών Μέσων» και λήψη σχετικής απόφασης

ΘΕΜΑ 8ο: Έγκριση Πρακτικού του πρόχειρου διαγωνισμού για την ανάθεση υπηρεσιών «ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ∆ΗΜΟΥ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ∆ΙΑΣΤΗΜΑ 1.1.2016 – 31.12.2016» ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 59.900,00€

∆/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ 9ο: Απευθείας Ανάθεση Υπηρεσίας Καθαρισμού Ρεμάτων ∆ήμου ∆ιονύσου 

ΘΕΜΑ 10ο: Έγκριση Μελέτης, Όρων ∆ιακήρυξης, ∆απάνης και ∆ιάθεση Πίστωσης Προϋπολογισμού ∆ήμου ο.ε. 2015 για την Ανάθεση «Προμήθειας Υπηρεσιών Συντήρησης Η/Μ Εγκαταστάσεων και Υγιεινής Κτιρίων (Συντήρηση & Επισκευή Ανελκυστήρων, Εκκένωση Βόθρων, Απεντόμωση – Μυοκτονία – Μικροβιοκτονία, Συντήρηση Φορητών Πυροσβεστικών Μέσων)» του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 11ο: Επείγουσα Απευθείας Ανάθεση Προμήθειας Ανταλλακτικών – Συντήρησης & Επισκευής Μεταφορικών Μέσων του ∆ήμου.

ΘΕΜΑ 12ο: Έγκριση Μελέτης, Όρων ∆ιακήρυξης και ∆απάνης και ∆ιάθεση Πίστωσης Προϋπολογισμού ∆ήμου ο.ε. 2015 για την «Προμήθεια Υπηρεσιών Παροχής Ιατρικών – Εργαστηριακών Εξετάσεων για τους Εργαζομένους του ∆ήμου» του ∆ήμου ∆ιονύσου». ΘΕΜΑ 13ο: «Έγκριση Έκδοσης Χρηματικού Εντάλματος Προπληρωμής για ∆απάνες Τελών Κυκλοφορίας Οχημάτων του ∆ήμου ∆ιονύσου για το έτος 2016.

∆/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 14ο: Έγκριση αποτελέσματος διαγωνισμού του έργου: «επισκευή στεγανοποίηση στέγης αίθουσας π.χ. κλειστού γυμναστηρίου Ροδόπολης».

ΘΕΜΑ 15ο: Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης ύψους 145.000,00€ για την πληρωμή του έργου με τίτλο: «Πλακοστρώσεις οδών κοινότητας Κρυονερίου».

ΤΜ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ∆ΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

ΘΕΜΑ 16ο: Έγκριση μελέτης, όρων διακήρυξης για την ανάθεση Παροχής Υπηρεσιών Συμβούλου για τη «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ∆ΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ∆ΗΜΟΥ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ ISO 9001:2015 – ΕΛΟΤ 1429:2008».

ΘΕΜΑ 17ο: Έγκριση α) της δαπάνης και της διάθεσης πίστωσης για «Προμήθεια συστήματος τήρησης αντιγράφων ασφαλείας (backup)», β) της τεχνικής περιγραφής και γ) των όρων διακήρυξης του διαγωνισμού.

ΘΕΜΑ 18ο: Έγκριση α) της δαπάνης και της διάθεσης πίστωσης για «Προμήθεια λογισμικού ∆ιαχείρισης Αποφάσεων Συλλογικών Οργάνων», β) της τεχνικής περιγραφής και γ) των όρων διακήρυξης του διαγωνισμού.

ΓΡΑΦΕΙΟ ∆ΗΜΑΡΧΟΥ

ΘΕΜΑ 19ο: Επικύρωση/έγκριση απόφασης ∆ημάρχου για παράσταση δικηγόρου (εξωτ. συνεργάτη) στο ΣτΕ..

ΘΕΜΑ 20ό: Άσκηση ένδικων κλπ μέσων για την αποκατάσταση παράνομης οικονομικής βλάβης του ∆ήμου και τον καταλογισμό στους υπευθύνους των όποιων ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών προκύψουν.

∆/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ/ΤΜ. ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ

ΘΕΜΑ 21ο: ∆ιαμόρφωση σχεδίου προϋπολογισμού ∆ήμου ο.ε. 2016 και υποβολή προς ψήφισή του στο ∆ημοτικό Συμβούλιο, έπειτα από τη γνώμη του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ.

ΘΕΜΑ 22ο: Σύνταξη Ολοκληρωμένου Πλαισίου ∆ράσης (Ο.Π.∆.) ∆ήμου ∆ιονύσου ο.ε. 2016.

ΘΕΜΑ 23ο: Λήψη απόφασης για την υπόθεση του Αλέξανδρου Χρ. Σοφιανόπουλου (σχετική η αριθ. πρωτ. 31355/6.11.15 Γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας).

ΘΕΜΑ 24ο: Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την αποζημίωση του ΙΩΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ για τη ζημιά που υπέστη το όχημά του από πτώση σε λακκούβα.

ΘΕΜΑ 25ο: Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για τη συμβιβαστική επίλυση διαφοράς με ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΝΑ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ, η οποία υπέστη ζημιά στο αυτ/τό της από πτώση δένδρου.

ΘΕΜΑ 26ο: Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης, ποσού 5.000,00 ευρώ, για την καταβολή αποζημίωσης μετά από την υπ’ αριθ. 14086/2014 Απόφαση του ∆ΠρΑθ και ποσού 1.085.07 ευρώ για την καταβολή τόκων.

∆/ΝΣΗ ΕΣΟ∆ΩΝ & ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 27ο: Τροποποίηση κατηγοριών Τελών Καθαριότητας & με ισχύ από 1-1-2016 και εφ’ εξής.

ΘΕΜΑ 28ο: Έγκριση α) της δαπάνης και της διάθεσης πίστωσης για τη παροχή «Υπηρεσιών έκδοσης/εκτύπωσης, εμφακέλωσης και αποστολής ταχυδρομικών αντικειμένων (υβριδικό ταχυδρομείο και ταχυδρομικά τέλη)» και β) των τεχνικών προδιαγραφών και των όρων του ανοικτού διαγωνισμού.

Leave a Reply

*

captcha *