logo


Συνέχεια στην υπόθεση του «οικόπεδου της Δροσιάς» δίνει η Ενωτική Πρωτοβουλία με νέα απάντησή της στο σχετικό δημοσίευμα της Οδού Διονύσου, το οποίο αποκάλυπτε την αναντιστοιχία των δηλώσεων του πρώην δημάρχου και άλλων στελεχών της παράταξης για το πότε ήρθε σε γνώση τους το θέμα:

Απάντηση Ενωτικής Πρωτοβουλίας σε δημοσιευμένο άρθρο της Oδού Διονύσου

Σε απάντηση των ερωτημάτων, που τίθενται στο άρθρο της Οδού Διονύσου με τίτλο «Επαναλαμβάνουμε: «Πού τελικά βρίσκεται η αλήθεια;», η  παράταξή μας έχει να παραθέσει τα κάτωθι:

Δηλώσαμε ξεκάθαρα τόσο στη συνέντευξη τύπου, όσο και στο δελτίο τύπου, που ακολούθησε, ότι γνωρίσαμε, ως δημοτική αρχή, τον Απρίλιο του 2013 το θέμα της άρσης απαλλοτρίωσης του επίμαχου οικοπέδου της Δροσιάς με βάση τη δικαστική απόφαση, που κοινοποιήθηκε από την Περιφέρεια στο Δήμο.

Με αφορμή το ανωτέρω έγγραφο της περιφέρειας ξεκίνησε από τον τότε αρμόδιο Αντιδήμαρχο η διερεύνηση του θέματος σε συνεργασία με την τεχνική και νομική υπηρεσία του Δήμου.

Η φιλοσοφία της παράταξης της  Ενωτικής Πρωτοβουλίας  δεν στηρίχτηκε ποτέ στη σπίλωση των ονομάτων και στη δημιουργία σκανδάλων προς  χάριν εντυπωσιασμού. Η φιλοσοφία μας ήταν και παραμένει εστιασμένη στην ομαλή λειτουργία του Δήμου, σεβόμενοι την υπόληψη και την προσωπικότητα κάθε δημότη. Βάσει αυτής της φιλοσοφίας κινηθήκαμε ως δημοτική αρχή και στο θέμα του οικόπεδου της Δροσιάς.

Όπως αποδεικνύεται και από το δημοσίευμα, το θέμα έφερε  στο δημοτικό συμβούλιο η παράταξη μας, ως  δημοτική αρχή, μέσω του τότε εντεταλμένου συμβούλου της για θέματα τεχνικών υπηρεσιών. Ο επικεφαλής της παράταξής μας και τότε δήμαρχος,  παρόλο που γνώριζε ήδη το θέμα, συνειδητά αποφάσισε να μην προβεί σε καμία δήλωση στο τότε δημοτικό συμβούλιο, σεβόμενος τις υπολήψεις και τις προσωπικότητες των εμπλεκόμενων στην υπόθεση  δημοτικών συμβούλων και μη έχοντας ακόμα ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα. Τους επόμενους μήνες ολοκληρώθηκε η διαδικασία της έρευνας και εν συνεχεία η κατάθεση της σχετικής μήνυσης και αγωγής.

Το μείζον ερώτημα στην υπόθεση αυτή δεν είναι εάν η τότε δημοτική αρχή ολιγώρησε, για να έχει μια πιο πλήρη και τεκμηριωμένη εικόνα προτού κινήσει τις νομικές διαδικασίες,αλλά ποιος ήταν ο λόγος που παραμονή Χριστουγέννων του 2010, λίγες μέρες πριν την αλλαγή διοίκησης,  η τότε δημοτική αρχή  (Δήμαρχος Αβραάμ Πασιπουλαρίδης, Αντιδήμαρχος: Διονύσης Ζαμάνης,)  του τότε δήμου της Δροσιάς, αποφάσισε (ελαφρά την καρδία;) να προβεί  σε αγορά οικοπέδου, εκταμιεύοντας 28-12-2010 (!!!) το ποσό το 161.573 ευρώ από τα ταμεία του Δήμου και αγοράζοντας το επίμαχο οικόπεδο από έναν ιδιοκτήτη, που δεν ήταν ο πραγματικός ιδιοκτήτης του;

Οποιαδήποτε άλλα ερωτήματα προκύπτουν μπορούν εύκολα να απαντηθούν από κάποιον που έχει στη διάθεση του την πλήρη αλληλογραφία μεταξύ των αρμοδίων υπηρεσιών. 

Γραφείο Τύπου Ενωτικής Πρωτοβουλίας.

Επ’ αυτών ένα τελευταίο – ελπίζω – σχόλιο από την Οδό Διονύσου

Η υπόθεση αυτή καθαυτή έχει τραβήξει το δρόμο της δικαιοσύνης και συνεπώς δεν αποτελεί πλέον αντικείμενο δημοσιογραφικής, αλλά δικαστικής έρευνας, που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όσο για την ευαισθησία της Ενωτικής Πρωτοβουλίας περί μη σπίλωσης ονομάτων, δεν έχουμε κανένα λόγο να την αμφισβητήσουμε. Οφείλουμε απλώς να παρατηρήσουμε ότι ήταν κάπως βραχύβια: Υπήρχε στις 24 Φεβρουαρίου, αλλά εξαφανίστηκε λίγες εβδομάδες αργότερα. Όταν, όπως όλοι θυμόμαστε, έγινε η “σημαία” της προεκλογικής εκστρατείας της παράταξης.