logo


Την Τετάρτη 22 Απριλίου στις 6.30 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί τακτική συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Κρυονερίου με τρία θέματα στην Ημερήσια Διάταξη:

1. Λήψη απόφασης ως προς τη Γνωμοδότηση για τον καθορισμό των οριογραμμών των ρεμάτων στα πλαίσια της μελέτης ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗ-ΠΟΛΕΟ∆ΟΜΗΣΗ-ΠΡΑΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΕΠΕΚΤΑΣΕΩΝ Α’ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΣΧΕ∆ΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ.

2. Λήψη απόφασης για μείωση ή απαλλαγή από τέλη καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και δημοτικού φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων του ∆ήμου ∆ιονύσου.

3. Χορήγηση δικαιώματος αγοράς οστεοφυλακίου.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως σήμερα, παρόλο που από την 1η Ιανουαρίου 2015 έχουν ενοποιηθεί τα τέλη καθαριότητας κ.λπ., εντούτοις παραμένουν σε ισχύ οι αποφάσεις της κάθε Δημοτικής Κοινότητας που αφορούν σε μείωση ή απαλλαγή από τα τέλη ειδικών κατηγοριών πληθυσμού (ΑΜΕΑ, άποροι, πολύτεκνοι κ.λπ.). Έτσι παρατηρούνται σημαντικές διαφοροποιήσεις ανά Δημοτική Κοινότητα, με δύο από αυτές- Ροδόπολη και Σταμάτα- να μην προβλέπουν καθόλου δυνατότητα μείωσης στα τέλη.

Στην εισήγηση του θέματος, που έρχεται από την Αντιδήμαρχο Οικονομικών Στ. Μαγγίνα, σημειώνεται πως πλέον η πολυτεκνική ιδιότητα μπορεί να εφαρμοστεί και στους τρίτεκνους, ενώ η απορία συνδέεται- μεταξύ άλλων- και με εισοδηματικά κριτήρια.