logo


Την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου θα συνεδριάσει το Τοπικό Συμβούλιο Ροδόπολης, με δυο θέματα στην Ημερήσια Διάταξη:

ΘΕΜΑ  1ο: Αίτημα Συλλόγου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας ΔΚ Διονύσου για οριστική απαγόρευση της θήρας στις περιοχές Διονυσοβούνι – Σταματοβούνι – Σκάρπα και Μακρυπούρι.

ΘΕΜΑ 2ο: Αίτημα μαθητών Γ1 τάξης Δημοτικού Σχολείου Ροδόπολης σχετικά με την οδό Κολοκοτρώνη όπου βρίσκεται το Δημοτικό Σχολείο.

Σημειώνεται εδώ πως το αίτημα των Εθελοντών Διονύσου είχε υποβληθεί και στο Τοπικό Συμβούλιο της Σταμάτας, που αποφάσισε ομόφωνα την απαγόρευση της βόσκησης στις περιοχές αρμοδιότητάς του, αλλά μερικώς την απαγόρευση του κυνηγιού. Στόχος τού αιτήματος των εθελοντών, η προστασία της αναπαραγωγής της πανίδας, είδη της οποίας κινδυνεύουν με εξαφάνιση μετά τις μεγάλες πυρκαγιές των περασμένων χρόνων.

Ενώ το δεύτερο θέμα, το αίτημα των παιδιών για κυκλοφοριακή ρύθμιση μπροστά από το σχολείο τους, είναι βέβαια το ίδιο με αυτό που είχαν απευθύνει στον Αντιδήμαρχο Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών Β. Λυρούδια προ 15νθημέρου. Το ύφος της απάντησης του κ. Λυρούδια, όπως αυτή έφυγε από το γραφείο του, σήκωσε θύελλα διαμαρτυριών που οδήγησαν τον Αντιδήμαρχο σε δημόσια συγγνώμη  εκ μέρους της Υπηρεσίας της οποίας προϊσταται και προς τον Διευθυντή του σχολείου, αλλά και στο Δημοτικό Συμβούλιο.