logo


Η συνέντευξη του Δημάρχου Δ. Ζαμάνη στην Οδό Διονύσου, και ειδικά το τμήμα της που αναφέρεται στη διαδικασία επιλογής του Συμπαραστάτη του Δημότη πριν από λίγες ημέρες, ήταν η αφορμή για την παρακάτω δήλωση του ενός εκ των δύο τελικών υποψηφίων Ν. Παπαϊωάννου:

Στην προσφάτως δημοσιευθείσα συνέντευξη του δημάρχου Διονύσου, κ. Διονυσίου Ζαμάνη στην έγκριτη ηλεκτρονική εφημερίδα «Οδός Διονύσου», σε σχετική ερώτηση της δημοσιογράφου κ. Μαρίας Χαζάπη αναφορικά με την διεξαχθείσα προ ολίγων ημερών, ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου της πόλης μας, διαδικασία εκλογής Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, ο κ. Δήμαρχος απήντησε εν μέσω άλλων, σε πιστή μεταφορά, ότι υπήρξαν «δύο υποψηφιότητες με -ας πούμε- παραταξιακή ταυτότητα».

Προς αποφυγήν οποιασδήποτε παρερμηνείας του περιεχομένου τής ανωτέρω απαντήσεως, θα ήθελα δια της παρούσης να δηλώσω δημοσία ότι ουδέποτε μου προτάθηκε, είτε επισήμως είτε ανεπισήμως, από την δημοτική αρχή ή οποιαδήποτε άλλη δημοτική παράταξη του δήμου, να συμμετάσχω στην διαδικασία εκλογής ως παραταξιακός υποψήφιος. Τούτο εξάλλου θα συγκρούετο καθ’ ολοκληρίαν με την εδραία πεποίθησή μου περί ανεξαρτησίας του θεσμού, άποψη την οποία διατύπωσα τόσο κατά την διαδικασία εκλογής, όσο και μετά το πέρας αυτής με σχετικό σχόλιό μου στον προσωπικό μου λογαριασμό στο «facebook» και είδε το φως της δημοσιότητος (σχετική ανάρτηση e-dionysos).

Κατά τα ανωτέρω η δήλωση υποψηφιότητός μου για την διαδικασία εκλογής Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης υπήρξε δική μου και μόνον, αποκλειστικά, απόφαση (αυτοπρόταση), άνευ ουδεμίας προσυννενοήσεως με οποιαδήποτε δημοτική παράταξη του δήμου μας.