logo


Κι άλλη συνεδρίαση αύριο του Τοπικού Συμβουλίου Σταμάτας, μια που σήμερα Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου, δεν συζητήθηκαν οι προτάσεις για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου. Τόσο οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της μειοψηφίας Γ. Κόκκαλης και Γ. Ντέλη- Χρήστου, όσο και ο εκ των συμβούλων της Διοίκησης Γ. Πέππας, ζήτησαν την έστω για μια ημέρα αναβολή στη συζήτηση του θέματος, μια που οι προτάσεις του Προέδρου και το προσχέδιο του Επιχειρησιακού έφτασαν στα χέρια τους λίγα λεπτά πριν να ξεκινήσει η σημερινή συνεδρίαση. Οι διαμαρτυρίες τους εισακούστηκαν και, μια που η προθεσμία υποβολής προτάσεων για το Επιχειρησιακό λήγει στις 22 Δεκεμβρίου, αύριο στις 7.45 τπ βράδυ πραγματοποιείται η σχετική συνεδρίαση. Αξίζει εντούτοις να σημειωθεί, πως παρά την πρόσκληση που η Δημοτική Κοινότητα είχε απευθύνει σε όλους τους φορείς και Συλλόγους της περιοχής να υποβάλουν και τις δικές τους προτάσεις, ουδείς εκπρόσωπός τους προσήλθε στη σημερινή συνεδρίαση και ουδείς σύλλογος έστειλε προτάσεις. Παρόντες ήσαν μόνον η εντεταλμένη σύμβουλος για τη Σταμάτα Αγγ. Πέππα, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος της Συμμαχίας για τον Πολίτη Θ. Κυριακόπουλος και εκ μέρους της Δημοκρατικής Ανατροπής η Ρ. Πανουργιά.

«Στοχευμένες προτάσεις»

Στοχευμένες πολιτικές για την ανάπτυξη του τόπου σχεδιάζει, προτείνει και θα προσπαθήσει να εφαρμόσει η Σταμάτα, τονίζει στην εισήγησή του ο Πρόεδρος του Τοπικού Β. Πέππας. Μία από αυτές συζητήθηκε ήδη σήμερα. Πρόκειται, ειδικότερα, για την ανεργία και τους τρόπους αντιμετώπισής της. Παρόλο που τέθηκε σαν ξεχωριστό θέμα, όλοι οι τοπικοί σύμβουλοι συμφώνησαν πως αποτελεί κομμάτι και σημαντική προτεραιότητα του Επιχειρησιακού Προγράμματος, όσον αφορά στην περιοχή τους. Ο κ. Πέππας επιπλέον πρότεινε την αξιοποίηση των γεωργικών εκτάσεων της Κοινότητας, ταυτόχρονα με την επανενεργοποίηση του «παγωμένου» σήμερα γεωργικού Συνεταιρισμού, ενώ σκέψεις και προτάσεις ακούστηκαν και για την περαιτέρω εκμετάλλευση των προγραμμάτων της δημοτικής εταιρείας ΕΞΕΛΙΞΗ. Παρόμοιες, πάντως, προτάσεις της Δημοτικής Κοινότητας προς τη διοίκηση Καλαφατέλη τα προηγούμενα τριάμισι χρόνια είχαν πέσει στο κενό, κατά δήλωση μάλιστα του πρώην Προέδρου και εκπροσώπου σήμερα της μείζονος μειοψηφίας Γ. Κόκκαλη.

Εμπλουτισμός του παλιού Επιχειρησιακού

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα είχε εκπονηθεί στη διάρκεια της θητείας και της προηγούμενη Διοίκησης. Στους άξονες και τις προτάσεις του βασίζεται το εμπλουτισμένο Προσχέδιο του νέου Επιχειρησιακού:

Για παράδειγμα, στον Άξονα Περιβάλλον, περιλαμβάνονται οι εντάξεις στο Σχέδιο Πόλης, η αλλαγή στη χρήση Ζωνών του Πεντελικού όπου υπάρχουν κληροτεμάχια, το κλείσιμο των χωματερών, η ανάπλαση του κέντρου της Σταμάτας, η δημιουργία παρατηρητηρίου περιβάλλοντος, ο περιφερειακός δακτύλιος που να συνδέει την ευρύτερη περιοχή με την Εθνική Οδό και με το Μαραθώνα, αλλά και η προστασία των αδέσποτων, και η καθιέρωση ορίου ταχύτητας εντός πόλης.

Στον Άξονα Κοινωνική Πολιτική, Παιδεία, Πολιτισμός, Αθλητισμός προτείνεται η επέκταση του θεσμού Βοήθεια στο Σπίτι, η παροχή διοικητικής βοήθειας σε όσους αδυνατούν να απευθύνονται στις υπηρεσίες του Δήμου ή στα ΚΕΠ, η ίδρυση Βρεφονηπιακού Σταθμού, αλλά και η μέριμνα ώστε κανένα σπίτι να μη μένει χωρίς ρεύμα, η επάρκεια θέσεων στους Παιδικούς Σταθμούς για τα παιδιά όλων των δημοτών, τα υποχρεωτικά μαθήματα ασφαλούς μετακίνησης στους μαθητές, η υλοποίηση εβδομάδας πολιτιστικών εκδηλώσεων σε συνεργασία με το Δήμο και τους τοπικούς φορείς, η ενίσχυση των τοπικών συλλόγων, η κατασκευή γηπέδου τέννις και 5χ5 και η προώθηση του δωρεάν μαζικού αθλητισμού.

Ενώ στον Άξονα Τοπική Οικονομία- Απασχόληση προτείνονται οι βιώσιμες καλλιέργειες και Σχέδιο Δράσης για τη δημιουργία Μελισσοκομικού Πάρκου- Πολυχώρου.