logo


Τους 40 έφτασαν κιόλας οι μαθητές που φοιτούν στο Δημοτικό Σπουδαστήριο, που στεγάζεται στο Δημοτικό Σχολείο της Άνοιξης. Και η προσέλευση δεν έχει σταματήσει ακόμη. Σύμφωνα με τη δημοτική σύμβουλο, εντεταλμένη για τις κοινωνικές δομές και Πρόεδρο της ΕΣΤΙΑΣ Σ. Ντούντα, όσο η πληροφορία για τη λειτουργία του Δημοτικού Σπουδαστηρίου διαχέεται στην πόλη, τόσο και προσέρχονται καινούργια παιδιά. Δικαιώνεται έτσι ο φιλόλογος  Π. Βελιτζέλος που στην πρώτη συνάντηση γνωριμίας των καθηγητών την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου είχε πει: «Αν τα παιδιά δουν πως αυτό που προσφέρουμε είναι καλά οργανωμένο, τότε θα εμπιστευθούν και την προσπάθεια και εμάς».

Όπως δήλωσε στην Οδό Διονύσου η κ. Ντούντα, αύριο Παρασκευή 7 Νοεμβρίου θα ανακοινωθεί το νέο πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει και άλλα μαθήματα- πέραν των βασικών- ώστε να απαντηθούν οι ανάγκες όλων των μαθητών. Πρόβλημα εντούτοις εξακολουθεί και υφίσταται για τη διδασκαλία της Πληροφορικής, μια που δεν υπάρχουν ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Όσο για τους βανδαλισμούς και τις καταστροφές που πρόσφατα καταγγέλθηκαν, η κ. Ντούντα επισημαίνει πως καθημερινά στο χώρο και κατά τη διάρκεια των μαθημάτων του Δημοτικού Σπουδαστηρίου βρίσκονται εναλλάξ η ίδια, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Β. Κοκμοτός ή υπάλληλος του Δήμου- όλοι σε εθελοντική βάση βέβαια- και δεν έχουν αντιληφθεί κάτι τέτοιο.

Να σημειωθεί τέλος πως στο Δημοτικό Σπουδαστήριο συμμετέχουν 10 καθηγητές όλων των ειδικοτήτων- φιλόλογοι, μαθηματικοί, φυσικοί, χημικοί, οικονομολόγοι, βιολόγοι- με συντονιστή τον πρώην Διευθυντή του Λυκείου Διονύσου χημικό Γ. Καλαντζάκη.