logo


Πολύ καλό ήταν το κλίμα που επικράτησε στις σημερινές συνεδριάσεις των Τοπικών Συμβουλίων σε Δροσιά και Άγ. Στέφανο, που ολοκληρώθηκαν σε λιγότερο από μια ώρα. Σ’ αυτό προφανώς βοήθησαν και τα λίγα θέματα, που επιπλέον δεν αποτελούσαν σημεία αιχμής και πιθανών προστριβών.

Ομόφωνα στη Δροσιά

Με την παρουσία των δημοτικών συμβούλων Π. Τσούκα της Διοίκησης και Χαρ. Ιωαννίδη (Ε.Π.), πρώην Προέδρου στη Δημοτική Κοινότητα, και απόντος του Μ. Τεχλικίδη της ΔΑΔΙΟΝ, οι τοπικοί σύμβουλοι Χρ. Ποτίδης (Πρόεδρος), Στ. Ουσταμπασίδης, Π. Συμεωνίδης της Διοίκησης και Μ.Ιατρίδου από τη μείζονα μειοψηφία, σήμερα το μεσημέρι στις 12, ομόφωνα αποφάσισαν την προέγκριση λειτουργίας σε δυο καταστήματα επί της οδού Πετρίτη, καθώς και στη μετακίνηση του pillar από την πλατεία Σεμέλης στη Ρέα, ώστε να υδροδοτείται καλύτερα η περιοχή.

Τραπεζάκια έξω!

Στη… βεράντα του Πολιτιστικού Κέντρου στον α’ όροφο συνεδρίασε στις 6.30 το βράδυ το Τοπικό του Αγ. Στεφάνου, για πρώτη φορά με τη νέα του σύνθεση και σε πλήρη απαρτία- Μ. Κασαπάκης, Ν. Νικηφοράκης, Β. Μελετίου από τη Δημοτική Αρχή, Δ. Τσάμης (Ε.Π.) και Γ. Καρυπίδης (Νέα Πνοή). Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν για λίγο ο δήμαρχος Δ. Ζαμάνης, ο Αντιδήμαρχος Σχεδιασμού Η. Υφαντής, και ο δημοτικός σύμβουλος Π. Τσούκας. Ο κ. Ζαμάνης ευχήθηκε στα μέλη του Τοπικού Καλή Θητεία και μάλιστα σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους. Επιπλέον τόνισε πως η Δημοτική Αρχή θα βρίσκεται συνεχώς κοντά και δίπλα τους: «Άλλωστε είστε η Μητρόπολη του Δήμου μας, με τα πιο πολλά προβλήματα, ειδικότερα στις υποδομές, για τα οποία θα επιδείξουμε ιδιαίτερη προσοχή», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν επίσης οι δημοτικές σύμβουλοι της Διοίκησης Σ. Ντούντα και Π. Ταουξή, εντεταλμένη για τον Άγ. Στέφανο.

Και εδώ η θεματολογία ήταν εύκολη, με μια προέγκριση λειτουργίας και μια ονοματοθεσία οδού. Κρατούμε εντούτοις την εισήγηση- πρόταση του Προέδρου του Τ.Σ. Μ. Κασαπάκη:  «Στο εξής, όταν μας ζητούν την προέγκριση λειτουργίας για κάποιο κατάστημα, θα καλούμε τους ενδιαφερόμενους στη συνεδρίαση, ώστε να συζητάμε το θέμα των σκουπιδιών τους, της καθαριότητας του χώρου που ενδεχομένως καταλαμβάνουν μπροστά στο κατάστημα, αλλά και τη δυνατότητα να αξιοποιούν στη νέα τους επιχείρηση εργατικό δυναμικό από την πόλη μας».